Esküvőtervezés hónapról hónapra

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Igaz, hogy már javában tombol az esküvőszezon, bőségesen akadnak olyanok, akik mostanában válnak igazán szerencsés menyasszonnyá. A jövőre kitűzött esküvőket még így sem kell sokáig halogatni, legalábbis ami a szervezést illeti. De milyen menetrendet érdemes követned?

Az esküvő előtt egy évvel

Fontos, hogy időben elkezdjétek a szervezést, mert a tervezés során szerencsés, ha minél előbb rendelkeztek fix adatokkal. Ilyen az esküvő pontos dátuma, továbbá a helyszín meghatározása.

Amint megvan a nagy nap időpontja, el kell kezdeni értekezni a helyszín tulajdonosával. Ugyanez igaz a polgármesteri hivatalra és opcionálisan a templomra is.

Kérjétek fel a tanúkat, koszorúslányokat, előbbiek adatát adjátok le a hivatalban, a választott neveddel karöltve. Az esküvő előtt egy évvel már elkezdhettek gondolkozni azon is, kiket szeretnétek meghívni, lassan összeállíthatjátok a vendéglista első változatát.

Ha szükségesnek ítélitek, itt az ideje, hogy egyeztessetek egy rendezvényszervezővel, de az étkeztetésért felelős személyzettel, a zenekarral és persze a vőféllyel is érdemes minél előbb konzultálnotok.

Az esküvő előtt nyolc-hét hónappal

Határozzátok meg a pontos költségvetést, húzzátok meg azt a határt, amit nem léptek át.

Amennyiben nagyon szűknek tűnik a keret, a létfontosságú dolgokon felül nézzétek meg, hol tudnátok spórolni, majd a szükséges előkészületeket (pl.

dekor tárgyak saját kezű elkészítése) tegyétek meg.


Mesébe illő esküvői dekorációk – saját kezűleg


Ideje, hogy az ötletek keresgélése után leszűkítsétek a kört azokra a legkedvesebb irányvonalakra, amiket követni szeretnétek.

Legfeljebb két-három stílust tartsatok meg, majd egyeztessetek a dekorációért felelős személyzettel, és kérdezzétek meg, mit javasolnak, milyen lehetőségeik vannak. Foglaljátok le a választott fotóst, döntsétek el, milyen csomagra fizettek elő.

Tökéletesítsétek a vendéglistát, és kezdjétek el a meghívók gyártását, vagy bonyolítsátok le a megrendelést, az ültető kártyákkal karöltve. 

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019