4 tipikus esküvői baki – a tiéden melyik fordult elő?

Írta: ,

Mindenki tökéletesnek álmodja meg a saját esküvőjét, aztán persze általában akad legalább egy kis apróság, ami nem a tervek szerint alakul. Íme, néhány tipikus baki.

1/4 Néhányan unatkoznak

Egy nagy létszámú lagziban szinte lehetetlen minden vendég igényét kielégíteni, és talán nem is ez az elsődleges célja az ünnepnek.

Persze, nem árt, ha van egy szemfüles vőfély vagy esküvőszervező, aki érzékenyen reagál a násznép tagjainak hangulatára, és ehhez képest lazít, vagy épp gyorsít a tempón, ami a program menetét illeti.

A legnagyobb igyekezet ellenére is azért általában mindig akad olyan vendég, akinek bizony nehéz a kedvére tenni: nem ízlik neki a kaja, vagy nem tetszik neki a zene, nem akar táncolni, netán a levegő hőmérsékletével akad gondja.

Ezen nem érdemes rágódni – utólag sem –, aki igazán akarja, egy esküvőn jól tudja érezni magát, aki pedig a fanyalgásra keres okot, az biztosan találni is fog.

2/4 Elfogy az étel vagy az ital

Az esküvői bakik talán legkínosabbika, ha elfogy a kaja vagy az ital. Ha tányér- vagy tálszerviz van, erre általában igen csekély az esély, de egy svédasztalos vacsoránál már nehezebb előre megtippelni, hogy melyik étel mennyire lesz népszerű, és előfordulhat, hogy míg az egyik fajtából alig fogy, a másikat percek alatt lerabolják a gyorsabb vendégek.

Persze, egy jó vendéglátós ilyenkor kitalál valami megoldást, de azért akkor is elég ciki – és persze emlékezetes – a szituáció.

Hasonlóan kellemetlen tud az is lenni, ha az ital fogy el, bár ezt a problémát viszonylag könnyen lehet orvosolni, csak keríteni kell valakit, aki még pont nem ivott egy kortyot sem, és el tud menni bevásárolni – azért egy esküvőn ez nem kis kihívás.

3/4 Nincs elég idő a fotózásra

Bár utólag valószínűleg rengetegszer végignézi az ifjú pár az esküvői fotókat (a feleség legalábbis biztosan), és manapság egy profi fotós nem elhanyagolható összegért vállalja a legszebb pillantok megörökítését, a nagy napon sokszor mégsem tűnik olyan fontosnak a fotózás, hiszen annyi minden másra is oda kell figyelni, és gyakran feszített a tempó.

Éppen ezért érdemes úgy időzíteni, hogy jusson idő minden előre megálmodott beállításra és pózra, ne kelljen kapkodni, még akár a násznép megérkezése előtt sort keríteni rá, de az a gyakorlat is egyre inkább terjed, hogy a párról utólag is készítenek esküvői ruhás képeket. Ilyenkor már a ruhát sem kell annyira félteni, és nincs semmi feszkó – persze, ha valaki kölcsönözte a menyasszonyi ruhát, akkor ezt nem olyan egyszerű megvalósítani.

Mindenesetre jobb, ha minél több fotó készül, a vendégekkel való fotózkodás során pedig ajánlott kínosan ügyelni rá, hogy mindenki sorra kerüljön, nehogy sértődés legyen, ha valakinek nincs közös fotója az ifjú párral.

4/4 Problémák a ruhával

A menyasszony ruhája bizony sok baki forrása lehet, minél bonyolultabb a ruha, annál inkább számítani kell rá, és minimum tű-cérnát rejteni a retikülbe.

Uszályos ruhák esetében, ott a rizikófaktor, hogy valaki rálép tánc közben, vagy ha pedig fel lehet csatolni az uszályt, akkor a felfüggesztés valahogy megadja magát (megtörtént eset, méghozzá velem).

Ha az említett mini varrókészlet mégsem lenne elég, még abban bízhatunk, hogy van a násznép tagjai között egy olyan elhivatott varrónő, aki még egy esküvőre is felszerelkezve érkezik, és segít orvosolni a problémát.

Persze, egyéb apróbb bakik is becsúszhatnak – szorít a cipő, eltörik a vőlegény kitűzője (szintén saját példa).