4 esküvői asztaldekoráció, ami látványos, de pénztárcabarát

Szőke Angéla
Írta: ,
4 esküvői asztaldekoráció, ami látványos, de pénztárcabarát

Köztudott, hogy egy esküvő nem olcsó mulatság, és a menyasszonyok gyakran találják magukat abban a helyzetben, hogy a büdzséjük nagy részét elvitte a ruha, a helyszín, a vacsora és az ital. Ugyan az előbb felsoroltak valóban elengedhetetlenek egy jól sikerült menyegzőhöz, a dekorációt akkor sem szabad elhanyagolni, ha már tényleg csak egy kis összeg áll rendelkezésünkre. Az ugyanis az esemény alaphangulatát adja meg – a fő- és a vendégasztalok nem maradhatnak díszítés nélkül, íme tehát öt asztaldekoráció, ami könnyen elkészíthető és mutatós, mégsem visz anyagi csődbe.

A bájos mezei stílus nagyon szépen mutat egy esküvőn és hálás is, mert nagyon könnyű saját kezűleg elkészíteni egy ilyen asztaldíszt.

Hívjuk segítségül a nagymamákat, nagynéniket, és gyűjtsünk be tőlük pár befőttes üveget.

Ezeket stílusunktól függően díszíthetjük szalaggal, madzaggal vagy csipkével, az aljukba pedig helyezhetünk kis köveket.

Ha valami egészen frissre vágyunk, pár lime vagy citromkarikával is megbolondíthatjuk a díszünket, mindenki imádni fogja.

Egy kis víz, pár szál tavaszi hangulatú virág vagy rezgő és voilá, kész is a csodaszép vintage asztaldekoráció.

Ha az előbbi tippeket túl pepecselősnek találtad, ne csüggedj, a legegyszerűbb megoldást a végére hagytam. Ehhez aztán tényleg nem kell sem kézügyesség, sem szépérzék, mindenki meg tudja csinálni.

Mindössze rózsából kell bevásárolnod hozzá. Lehet több színű, de kettőnél többet azért ne keverj.

A virágfejet egy mozdulattal levesszük a szárról – ha megkérjük, a virágos megmutatja a technikáját, nagyon könnyű – és szépen telehintjük szirommal az asztalokat.

Arra készülj fel, hogy a szirom a terítőn foltot hagy, illetve vigyázz, hogy hervadékony is, így lehetőleg minél később szórjátok ki őket.

Ha pár mécsest is kihelyezel a szirmok közé, már egész hangulatos lesz a dekoráció.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!