Ehhez az 5 esküvői hagyományhoz neked sem muszáj ragaszkodnod

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ha valamihez, akkor az esküvőhöz igazán sok hagyomány kötődik. De vajon mennyire fontos, hogy ragaszkodj hozzájuk? Muszáj mindenáron hófehérben megjelenned, vőfélyt fogadnod, és menyasszonytáncot járnod? Lássuk a felrúgható esküvői hagyományokat!

A menyasszonyi ruha Kép forrása: stylemepretty.com

Minden éven újabb és újabb menyasszonyi ruhadivat kerül a középpontba, sokan mégis megmaradnak a teljesen hagyományos és megszokott daraboknál. A hófehér, habos-babos ruhaköltemények valóban szemet gyönyörködtetőek, azonban ha inkább a saját stílusodhoz közelebb álló fazont választanál, ne tartson vissza semmi!

Persze a többség még mindig felhördül, ha megtudja, hogy a menyasszony nem hófehér ruhát választott, esetleg nem fátyolban, hanem különleges és egyedi fejdísszel jelenik meg, vagy éppen kalapot vesz fel a nagy napra.

Mégis inkább azt tartsd szem előtt, hogy ez a te esküvőd, és ha a legkevésbé sem vágysz a megszokott dolgokra, akkor ne is engedj az elvárásoknak!

A koszorúslányok Kép forrása: bridalguide.com

Korábban nagy hagyománya volt a koszorúslányoknak, hiszen úgy tartották, hogy az egyforma ruhába öltözött kísérők távol tartják a rossz szellemeket, mert azok nem tudják majd eldönteni, ki is a menyasszony.

Ennek az egyébként szép szokásnak manapság nem feltétlenül van létjogosultsága, legalábbis a modern esküvőkhöz nem feltétlenül passzolnak a habos-babos, rózsaszín ruhába öltözött koszorúslányok (pláne, ha teljesen ugyanolyan kosztümbe bújtatták őket).

Amennyiben szeretnél koszorúslányokat, nyugodtan válassz a segítségükkel hétköznapibb ruhákat, de akkor sem történik semmi, ha te csupán egy tanút szeretnél magad mellett tudni, és nem erőltetnéd ezt a régi hagyományt.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019