Csináld-magad esküvői dekorációk, ha nem szeretnéd másra bízni a dekort

Írta: ,

Ha esküvőről van szó, a határ a csillagos ég. Milliókat lehet elkölteni, a ruhára, dekorációra, zenekarra és még sorolhatnám. Pedig, olyakor sokkal kedvesebb és személyesebb, ha magunk látunk neki elkészíteni a nagy napra a dekorációt. Ha van egy kis affinitásod a barkácsoláshoz és nem szeretnéd másra bízni mindezt, akkor ez a cikk neked szól. Csak még egy pici energia és kézügyesség kérdése az egész és az esküvőtök tényleg csak a Tiétek lesz.

1/7 Ünnepi ruhában

Tündéri ötlet, a székeket is ünnepi ruhába öltöztetni. Ha pontosan tudod, ki hova fog ülni így is megkülönböztetheted az ülőalkalmatosságokat.

A hölgyeknek egy csinos gyöngyfüzér, az uraknak egy elegáns csokornyakkendő díszíthet a székét. Ha, túl soknak érzed, hogy mindenkinek ilyen legyen, elég csak az ifjúpár helyét így szimbolizálni.

Ablakon át Kép forrása: stylemepretty.com

2/7 Ablakon át

Egy régen nem használt ajtó vagy ablak, most jó szolgálatot tehet.

Krétafilc segítségével ráírhatod, ki melyik asztalnál foglaljon helyet, vagy ezen köszönthetitek a vendégeket.

Amellett, hogy pompásan mutat, a fényképek készítésénél is remek hangulatot kelt.

 

Monogram Kép forrása: deerpearlflowers.com

3/7 Monogram

Az ifjú pár monogramját vétek lenne kihagyni az esküvői dekorációból.nEgy nagy kartonlapból vágjátok ki a kezdőbetűtöket és ragasztgassátok tele virágokkal.

Ha művirágot használtok, később az otthonotok dísze is lehet.

 

Befőttbe zárt virág Kép forrása: weddingforward.com

4/7 Befőttbe zárt virág

Ha a vintage stílus kedvelője vagy, ezt mindenképp el kell készítened. Költséghatékony, bájos és nem kell vele sokat bajlódni.

Az üvegekbe a virágokon kívül, rakhatsz még mécseseket is. Lehet szabadtéri vagy beltéri az esküvő, egyaránt romantikus és meghitt látványt nyújt a gyertyaláng fénye.

 

Bekeretezve Kép forrása: jennaleighphotography.net

5/7 Bekeretezve

Szinte biztos, hogy az egész vendégsereg itt fog ácsingózni, hogy fényképet készíthessenek. A faágról lelógatott keretek, praktikusak és dekorációnak is pompásan mutatnak.

Felfüggesztheted selyemszalaggal, de akár vastagabb damillal is. Ha különböző magasságban lógatod be a kereteket, gyerekek és felnőttek egyaránt tudják majd használni.

 

Virág-eső Kép forrása: rockmywedding.co.uk

6/7 Virág-eső

Kedves jelzése, ha nem szeretnéd, hogy rizset szórjon a násznép és dekornak sem mellékes. Tortacsipkéből formázz kis tartót és ragaszd össze a széleinél.

Díszítheted szalaggal is, úgy még bájosabb lesz. Ha megvan, töltsd meg konfettivel vagy virágszirmokkal, és akaszd fel a kiválasztott helyre.

Felkötözheted selyemszalaggal vagy rögzítheted fából készült ruhacsipesz segítségével is.

 

Létra Kép forrása: myweddinghq.net

7/7 Létra

„Alattad a föld, feletted az ég, benned a létra”- mondja Weöres Sándor. Ezt az igazságot is remekül szimbolizálja a dekoráció.

Ha szereted a rusztikus dolgokat, akkor egy régebbi, ócska létra is megfelel a célra. Fessétek le, díszítsétek virágokkal és fényfüzérrel.

Kedves gondolat, ha pár közös képet is kiraktok magatokról.