Az 5 leggyakoribb menyasszonyi sminkbaki

Sándor Alexandra
Írta: ,

Füstös szemek, élénk pír és bogyós gyümölcsre emlékeztető ajkak… A menyasszonyi sminktrend tulajdonképpen egy örökkévalóság óta ugyanolyan. Ráadásul a mátkák képesek ugyanazokba a hibákba esni, amikor a legszebbek szeretnének lenni. Ezeket gyűjtöttük most össze, hogy még időben tudj belőlük okulni.

Elmarad a próbasmink

Eszedbe jutott, hogy a nagy napon lásd meg először a ruhádat, akkor találkozz először a fotóssal, esetleg akkor pillantsd meg először a vőlegényt?

Nem valószínű, hacsak nem pont benned tisztelhetjük a hipszterek királynőjét. A próbasmink fontos – akár magadnak készíted el, akár profira bízod.

A lényeg, hogy ugyanazok a kezek dolgozzanak ugyanazokkal a termékekkel, így természetes és mesterséges fényviszonyok között is lásd, miként festesz.

A tartósság lemérése sem utolsó szempont. Elég kellemetlen lenne ugyanis, ha a lagzi első órájában összecsomósodna a szemfestéked, vagy patakokban folyna rólad az alapozó.

Ne sajnáld az időt, az energiát és a pénzt arra, hogy biztosra menj! Ráadásul így nyersz plusz egy napot, amikor tündökölhetsz. Hát milyen óriási dolog elmenni bevásárolni menyasszonyi sminkben…?

Másnak akarsz látszani

Az esküvő nem a kísérletezgetés helye.

Lehet, hogy mindig is szeretted volna kipróbálni az extra vastagra húzott szemöldököt, a félméteres műszempillát vagy éppen a lángvörös rúzst – de mindezt inkább tedd máskor.

A nagy napon saját magad leggyönyörűbb formáját kell hoznod, így hát teljesen mindegy, hogy egy hírességnek vagy a barátnődnek mi állt jól, amikor ara volt.

Senkinek nem hiányzik, hogy egy idegent lásson helyetted az oltár előtt – a vőlegénynek meg aztán pláne.

Legyen olyan a sminked, hogy a fotókat utólag végiglapozva elismerően bólints: igen, ez te vagy, ráadásul milyen jól nézel ki!