Az 5 leggyakoribb menyasszonyi sminkbaki

Írta: ,

Füstös szemek, élénk pír és bogyós gyümölcsre emlékeztető ajkak… A menyasszonyi sminktrend tulajdonképpen egy örökkévalóság óta ugyanolyan. Ráadásul a mátkák képesek ugyanazokba a hibákba esni, amikor a legszebbek szeretnének lenni. Ezeket gyűjtöttük most össze, hogy még időben tudj belőlük okulni.

Elmarad a próbasmink

1/5 Elmarad a próbasmink

Eszedbe jutott, hogy a nagy napon lásd meg először a ruhádat, akkor találkozz először a fotóssal, esetleg akkor pillantsd meg először a vőlegényt?

Nem valószínű, hacsak nem pont benned tisztelhetjük a hipszterek királynőjét. A próbasmink fontos – akár magadnak készíted el, akár profira bízod.

A lényeg, hogy ugyanazok a kezek dolgozzanak ugyanazokkal a termékekkel, így természetes és mesterséges fényviszonyok között is lásd, miként festesz.

A tartósság lemérése sem utolsó szempont. Elég kellemetlen lenne ugyanis, ha a lagzi első órájában összecsomósodna a szemfestéked, vagy patakokban folyna rólad az alapozó.

Ne sajnáld az időt, az energiát és a pénzt arra, hogy biztosra menj! Ráadásul így nyersz plusz egy napot, amikor tündökölhetsz. Hát milyen óriási dolog elmenni bevásárolni menyasszonyi sminkben…?

Másnak akarsz látszani

2/5 Másnak akarsz látszani

Az esküvő nem a kísérletezgetés helye.

Lehet, hogy mindig is szeretted volna kipróbálni az extra vastagra húzott szemöldököt, a félméteres műszempillát vagy éppen a lángvörös rúzst – de mindezt inkább tedd máskor.

A nagy napon saját magad leggyönyörűbb formáját kell hoznod, így hát teljesen mindegy, hogy egy hírességnek vagy a barátnődnek mi állt jól, amikor ara volt.

Senkinek nem hiányzik, hogy egy idegent lásson helyetted az oltár előtt – a vőlegénynek meg aztán pláne.

Legyen olyan a sminked, hogy a fotókat utólag végiglapozva elismerően bólints: igen, ez te vagy, ráadásul milyen jól nézel ki!

Kihagyod a tested többi részét

3/5 Kihagyod a tested többi részét

Alapozóhasználatod első éveiben megtanulhattad, hogy a kencéből mindenképpen érdemes a nyakra is felvinni.

Ha azonban olyan esküvői ruhát választottál, ami a válladat, a hátadat vagy a dekoltázsodat is szabadon hagyja, mindenképpen gondolj az egységes összhatásra!

A profi sminkes ezeket a területeket is le szokta alapozni, tehát ha magadat sminkeled a ceremóniára, akkor te se legyél rest rajtuk végigfutni!

Amennyiben az alapozód színe teljesen megegyezik a bőrtónusoddal, tehát optikailag nincs törés a nyakad alsó részénél, érdemes visszafogottan csillogó testápolóval vagy aranyló hintőporral gondoskodni a kivillanó bőrfelület szépségéről.

Nem elég vízálló

4/5 Nem elég vízálló

Az esküvőd napján rengeteg puszit fogsz adni és kapni, ráadásul ha minden jól megy, még egy órákig tartó őrült táncolás is beficcen.

Éppen ezért muszáj, hogy a sminkedhez felhasznált összes kozmetikum vízálló legyen – a primertől kezdve a szemhéjfestékig tényleg minden.

A szalon sminkeknél már szerencsére nem okoz gondot a fokozott igénybevétel; különösen, ha légpisztolyos airbrush technológiával vitték fel.

Amennyiben viszont a saját kezedben bízol ez ügyben, tényleg szerezd be a lehető legjobb vízálló termékeket, és az imént leírtak alapján próbáld is ki őket jó előre!

Egyensmink a koszorúslányokkal

5/5 Egyensmink a koszorúslányokkal

Az egyensminknek még az ötlete is sületlenség, hiszen elképesztően ritka, hogy két embernek tökéletesen álljanak ugyanazok a színek és vonalak, illetve az is, hogy egyazon termék ugyanolyan tartóssággal ugyanolyan hatást keltsen rajtuk.

A színeket nyugodtan egyeztesd a csajokkal, de ennél mélyebb részletekbe semmiképpen sem kell bocsátkoznotok.

Azt pedig felejtsd el, hogy te is beállsz közéjük a sorba sminkügyileg – ennek a napnak rólad kell szólnia, tehát legyél egyedi és különleges!

Egy gimis sulidiszkóban talán még oké, hogy mindannyian akvamarinra mázoljátok a szemhéjatokat, az esküvőd azonban ennél egy árnyalatnyival elegánsabb és letisztultabb.

Ha még a nagy nap előtt állsz, tudod, milyen sminket szeretnél? Ha pedig már megvolt, tetszett az eredmény?