Álomszép dekorációk téli esküvőkre

Zabolai Margit
Írta: ,

A téli esküvők az utóbbi időben egyre népszerűbbek lettek, és sokan kifejezetten izgalmasnak találják azt a különlegességet, ami egy ilyen eseményben rejlik. Természetesen egy ilyen alkalomra nem csak ruhából vagy menüből, dekorációból is az évszaknak megfelelő illik, így ha a havas napokon tervezitek kimondani az életre szóló igent, adunk néhány tippet, hogyan tehetitek hangulatosabbá az ünnepet.

Remegő fények

Télen a sötét is hamarabb beköszönt, így könnyen lehet, hogy már magára a szertartásra is szükségetek lesz néhány extra fényforrásra.

Pár hangulatos mécses és gyertya tökéletes hangulatot, romantikus félhomályt teremthet. A legszebbek a fehérre festett mécsesek lesznek, esetleg üveg berakásokkal.

Érdemes olyan mécseseket keresni, amelyeken szép kivágások találhatóak, mert ezek szinte csipkeszerű árnyékot vetnek majd rátok.

A mécseseket elhelyezhetitek akár a templomban, a padsorok végén is, de fel is lógathatjátok őket valahová.

A tűzbiztonságról természetesen előbb egyeztessetek a hely üzemeltetőjével.

Kristálytiszta üveg

Míg a nyári és tavaszi esküvőkön remekül mutatnak a vidám színek, addig télen bátran nyúlhatsz a tiszta árnyalatokhoz, a fehér mellé például bátran használhatsz gyöngyházat, ezüstöt vagy akár kristálytiszta üveget is.

Ez a dekoráció nem csak nagyon elegáns és letisztult, de a megfelelő világítással és gyertyafénnyel kombinálva varázslatos hangulatot is teremthetnek a megcsillanó és visszatükröződő fények.

Ha ezt a megoldást választod, tartsd a dekoráció többi részét is tisztán és elegánsan, válassz fehér gyertyákat és fehér, vagy halovány színű virágokat, de természetesen egy-két fontosabb helyszínt kiemelhetsz valamilyen színes dekorációval.