Álomszép dekorációk téli esküvőkre

Írta: ,

A téli esküvők az utóbbi időben egyre népszerűbbek lettek, és sokan kifejezetten izgalmasnak találják azt a különlegességet, ami egy ilyen eseményben rejlik. Természetesen egy ilyen alkalomra nem csak ruhából vagy menüből, dekorációból is az évszaknak megfelelő illik, így ha a havas napokon tervezitek kimondani az életre szóló igent, adunk néhány tippet, hogyan tehetitek hangulatosabbá az ünnepet.

Remegő fények

1/6 Remegő fények

Télen a sötét is hamarabb beköszönt, így könnyen lehet, hogy már magára a szertartásra is szükségetek lesz néhány extra fényforrásra.

Pár hangulatos mécses és gyertya tökéletes hangulatot, romantikus félhomályt teremthet. A legszebbek a fehérre festett mécsesek lesznek, esetleg üveg berakásokkal.

Érdemes olyan mécseseket keresni, amelyeken szép kivágások találhatóak, mert ezek szinte csipkeszerű árnyékot vetnek majd rátok.

A mécseseket elhelyezhetitek akár a templomban, a padsorok végén is, de fel is lógathatjátok őket valahová.

A tűzbiztonságról természetesen előbb egyeztessetek a hely üzemeltetőjével.

Kristálytiszta üveg

2/6 Kristálytiszta üveg

Míg a nyári és tavaszi esküvőkön remekül mutatnak a vidám színek, addig télen bátran nyúlhatsz a tiszta árnyalatokhoz, a fehér mellé például bátran használhatsz gyöngyházat, ezüstöt vagy akár kristálytiszta üveget is.

Ez a dekoráció nem csak nagyon elegáns és letisztult, de a megfelelő világítással és gyertyafénnyel kombinálva varázslatos hangulatot is teremthetnek a megcsillanó és visszatükröződő fények.

Ha ezt a megoldást választod, tartsd a dekoráció többi részét is tisztán és elegánsan, válassz fehér gyertyákat és fehér, vagy halovány színű virágokat, de természetesen egy-két fontosabb helyszínt kiemelhetsz valamilyen színes dekorációval.

Meleg, puha boldogság

3/6 Meleg, puha boldogság

Bár a téli esküvősökről a legtöbbeknek elegáns csillogás és csinos szőrmék jutnak eszébe, ez az évszak akkor is tökéletes választás, ha egy kicsit bolondosabb, bohémabb esküvőre készülsz.

Egy kötött pulcsiba csomagolt bögre vagy gyertyatartó – természetesen itt is ügyelve a tűzveszélyre! – tökéletes dekorációnak, de a vendégeknek járó ajándéknak is.

A tarkabarka díszeket akár a nagymamák is elkészíthetik, ha kedvük van hozzá, talán még örülni is fognak, hogy kivehetik a részüket az előkészületekből.

A kötött díszeket nemezből kivágott szivecskékkel tehetitek még jobban az alkalomhoz illeszkedővé.

Arany és vörös

4/6 Arany és vörös

A piros csipkebogyók, vagy akár csak a csillogó, piros díszek egyértelműen téli hangulatot idéznek, ami arannyal kiegészítve csodálatos, elegáns és romantikus dekorációt jelenthet.

Hogy ne mindenkinek egyértelműen a karácsonyfadíszek ugorjanak be, válassz szív alakú díszítőelemeket, amiket egy arany színűre fújt, és kicsit áttörölt, így antik hatást kapott fa dobozba halmozhatsz.

Ha természetes anyagokat, például szalmát vagy faágakat, leveleket használsz a dekoráció további részében, azzal a természetes hatást erősítheted, és nem csúszik giccsbe a díszítés.

Persze, ha te inkább gyöngyöt vagy gyertyákat választasz, azt is megteheted – ez a te nagy napod!

Színes cukorkák

5/6 Színes cukorkák

Még egy bohókás ötlet azoknak, akik játékosabb, mókásabb esküvőt terveznek a hideg évszakban.

Egy kis édességnek mindig van helye egy esküvőn, ilyenkor pedig a gazdagabb finomságok is előkerülhetnek, hiszen a hidegben jobban esnek a nehezebb falatok.

A lényeg, hogy válassz romantikus színeket, a rózsaszín és fehér csíkos nyalókák például remek asztaldíszek lehetnek, amiket a vendégek az este során el is fogyaszthatnak.

Ha szeretnéd, akár magad is elkészítheted ezeket a szemet gyönyörködtető finomságokat. (Sütinyalóka receptet például itt találsz!)

Fenyőfa és hópihék

6/6 Fenyőfa és hópihék

A fenyőfára aggatott hópihék egy fotózás hátteréül is szolgálhatnak, de akár az ültető kártyákat is helyettesíthetitek ezzel a meghitt, bensőséges hangulatot árasztó dísszel.

Ha a nagy nap közel esik a karácsonyhoz, akkor még alkalomhoz illőbb ez a dekoráció, de az elegáns, fehér hópamacsokat idéző kis kellékek a téli időszak bármely napján aranyos és romantikus díszt jelenthetnek.

Túlzásba esni persze nem kell velük, de néhány különleges darab feldobhatja a helyszínt, főleg, ha valóban havazik is az esküvőtök napján.