A téli esküvő 7 hatalmas előnye

Írta: ,

Bár a fő esküvőszezon májustól szeptemberig tart, máskor is ki lehet mondani a boldogító igent – ráadásul a dolognak más előnye is van, mint a lazább beosztás a házasságkötő teremben! Összeszedtük, miért érdemes télen egybekelnetek, s mi teheti különlegessé a nagy napot például decemberben. Kezdheted is a szervezést, ha megjött a kedved.

Szokatlan meghívók

1/7 Szokatlan meghívók

A télre jellemző természeti kincsek új alternatívát jelentenek a meghívók tervezésekor.

A hópelyhek, a hóval borított faágak, a fenyők és a tobozok formája, színe, illetve felülete mind felhasználható a meghívó és a boríték megtervezésekor.

A nemzetközi trendek szerint akár vékony, fából készült lapocskát is használhattok papír helyett, amire rávésetitek a tudnivalókat a vendégeknek.

Hó és jég téma

2/7 Hó és jég téma

Hazánkban sem ritka, hogy a menyegzőnek úgynevezett témája, tehát a stílust alapvetően meghatározó kerettörténete van.

Persze, akár egyetlen szín is jelenthet témát – télen különösen a fehér, az ezüst, a pezsgő, a sötétzöld és a piros –, ám összetettebb narratíva megjelenítésére is nyílik lehetőség.

Lehet például elvarázsolt téli kastély a helyszín, jégszobrokkal, satöbbi.

Hív a természet!

3/7 Hív a természet!

Nem pont úgy, mint Ace Venturát, de téged is magával ragadhat a természet szépsége, melyet könnyedén becsempészhetsz az esküvődre.

Tévedés, hogy csak tavasszal és nyáron parádézik a növényvilág, hiszen fenyőágak és tobozok igen bőségesen állnak rendelkezésedre télen.

A potpourri-szerűre szárított levelek is jól mutatnak, csakúgy, mint a fagyban termő bogyós gyümölcsök.

Gazdag téli ételek

4/7 Gazdag téli ételek

Télen egészen más típusú finomságokat kíván az emberek többsége.

Ennek megfelelően akár el is feledkezhetsz a klasszikus hidegtálról az esküvődön, és lehetnek például mennyei krémlevesek helyette.

Nyilván nem kell sokezer kalóriás menüvel traktálni a vendégeket, csak azért, mert ilyenkor egy picivel több zsírt és szénhidrátot szeretnének – még a legkiadósabb ragut is el lehet készíttetni egészségesebben!

Forró italok

5/7 Forró italok

A forralt bor és a rumos tea kiváló alternatíva a lagzira, de ha nem szeretnél becsiccsentett vendégek között szlalomozni, akár nullára is redukálhatod az alkoholkínálatot.

Számtalan piamentes lehetőség áll rendelkezésedre télen, és garantáltan mind jól fog esni a vendégeknek!

A teák, a forró csokoládék, a forralt gyümölcsből készült kortyolnivalók olyan népszerűek, hogy sosem lehet belőlük elég.

Extra ruhák

6/7 Extra ruhák

Lelkesedsz a különleges anyagokért és megoldásokért, amelyeket a nyári forróság ellehetetlenít? Nincs ellenedre egy kis szőrmegallér?

Nos, a téli esküvő egyik legnagyobb előnye, hogy voltaképpen olyan ruhába bújsz, amilyenbe csak szeretnél.

A helyszínek fűtése gondoskodik róla, hogy egy hajszálvékony miniben se fázz meg, viszont akár hófehér műszőrme bundában is kimondhatod az igent, ha éppen úgy tartja kedved.

Különleges ajándék

7/7 Különleges ajándék

A téli esküvői témához tökéletesen illik, hogy ha a vendégek asztalonként vagy kisebb csoportonként kapnak egy eldobható fényképezőgépet, amellyel a saját szemszögükből örökíthetik meg az eseményeket.

Kérd meg őket, hogy küldjék el nektek is a fotókat – a digitális technológia korában üdítő nosztalgiával tölt majd el mindenkit a hagyományos kattintgatás és a filmelőhívatás folyamata!

Fontos, hogy ne az évszak legyen az elsődleges döntő tényező, amikor esküvőre készülsz.

Ha úgy érzed, itt az ideje egybekelni a pároddal, végül is mit számít, hogy nyár van, ősz, tavasz, esetleg éppen tél?