A legtutibb játékok és feladatok a tökéletes lánybúcsúhoz

Írta: ,

A lánybúcsúk szerves részét képezik a különféle feladatok, amik bizonyítják, hogy a menyasszony képes lesz helytállni férjes asszonyként. Az általában sokkal inkább poénos, semmint komoly kihívások megalapozzák a jó hangulatot, úgyhogy muszáj rájuk kellő figyelmet fordítanod.

Ismerkedős körutazás

1/9 Ismerkedős körutazás

A lánybúcsúkon gyakran előfordul, hogy a vendégek most először találkoznak egymással, ezért a könnyebb feloldódás érdekében nem árt, ha egy kis ismerkedéssel nyitjátok meg a programot.

Kedves megoldás, ha a menyasszony első feladata elmondani, mikor és hogyan ismerkedett meg a jelenlévőkkel, illetve mit szeret bennük a legjobban.

Ezután megmérkőzhetnek egymással a meghívottak is: vajon ki mennyire ismeri a menyasszonyt? Állíts össze egy kérdőívet, pl. hányas lába van, mi a kedvenc színe, mikor van az évfordulójuk stb. majd sorban tedd fel a kérdéseket a jelenlévőknek.

A nyertest mindig hangsúlyozd ki, de aki utolsó lett, azt semmiképpen se említsd meg, hiszen nincs szükség a sértődésre és a rossz hangulatra. Ezzel a két feladattal megismerkedhettek egymással és kellőképpen fel is oldódhattok, úgyhogy jöhetnek a komolyabb kihívások!

Feladatok végeláthatatlanul Kép forrása: brit.co

2/9 Feladatok végeláthatatlanul

Lánybúcsú szervezésénél mindig törekedj arra, hogy csak olyan feladatot bízz rá a menyasszonyra, amit adott esetben te is bevállalnál, de legalább hagyj választási lehetőséget számára.

Utóbbira tökéletes példa a pontozós játék, avagy tesztsor.

Ennél a lehetőségnél gyűjts össze többtíz mókás, de rövid feladatot (pl. táncolj az asztalon, hívasd meg magad egy italra stb.), majd sorold őket nehézségi szint szerint két-három csoportba.

Értelemszerűen a komolyabb feladatok érjenek több pontot, az egyszerűbbek kevesebbet.

A listát kapja meg a menyasszony, rögzítsétek rá a ruhájára, vagy egy példány legyen a te kezedben és szép sorjában pipáljátok ki azokat a feladatokat, amiket végrehajtott.

Így egyrészt maga oszthatja be a sorrendet, másrészt válogathat, és a számára kínos feladatokat kihagyhatja.

A végén persze jöhet a teszt kiértékelése!

Felkészülés a házas életre Kép forrása: 100layercake.com

3/9 Felkészülés a házas életre

Természetesen a lánybúcsú egyik fontos témája maga a férj, aki számtalan feladat alapját képezheti.

A férjismereti teszt már-már kihagyhatatlan, ám igényel némi előzetes munkálatot tőled.

Akár az internetről is lementheted a sablont a megannyi kérdéssel, de természetesen magad is kiegészítheted a listát.

Ezt követően a kérdéseket el kell küldened a leendő férjnek, aki a szigorúan titkos válaszokat mellékeli számodra.

Ezekkel a zsebedben már könnyen kifaggathatod a menyasszonyt, akiről rögvest kiderül, mennyire ismeri álmai hercegét.

Ha a teszt megvan, jöhetnek a szituációk: megadott (természetesen oda nem illő) szavak felhasználásával magyarázza ki, miért nem mosogatott el, miért nincs kedve ágyba bújni, vagy meglátogatni az anyóst. 

Még több férjes feladat Kép forrása: loadedbrush.com.au

4/9 Még több férjes feladat

A férj személyét sok-sok további feladat során felhasználhatod, lássunk ezekből még néhány példát!

Ments le róla egy fotót, nyomtasd ki, majd ragaszd rá kartonra, és vágd szét: kezdődhet is a kirakózás, természetesen időre.

A korábbi példa alapján a megadott szavak nem csupán a kimagyarázós szituációk alapját képezhetik, hanem szerelmes vers is épülhet rájuk.

Gyűjtsd össze a legfurcsább, legkevésbé odaillő szavakat, és már indulhat is az óra!

A kész művet természetesen térdepelve, meghatódottsággal telve kell elmondania az arának, hiszen a színészi tehetséget szintén díjazzátok (ami ugyebár köztudottan jól jön majd a házasság alatt).

Felismerős játékok Kép forrása: popsugar.com

5/9 Felismerős játékok

A következő játékok során be kell kötnötök a menyasszony szemeit, neki pedig ezután a többi érzékszervére kell támaszkodnia, és a feladatokat teljesítenie.

Fel kell ismernie, milyen fűszereket szagolgat, kevesebb pontért meg is kóstolhatja őket.

Egy-egy falat ételt sem olyan könnyű beazonosítani, ha nem látjuk, mit is tesznek elénk, így akár édességet, nassolnivalókat, vagy önteteket is kóstoltathattok vele (az alkohol szintén szóba jöhet, de csak egy-egy korty, és csupán akkor, ha a menyasszony nem lesz rosszul, amikor többféle italt fogyaszt).

Szintén nem kukucskálhat, de el kell mondania, mit tart a kezében: a konyhai vonalon maradva jöhetnek a zöldségek, gyümölcsök, de ha szabadon engeditek a fantáziátokat, sokkal pikánsabb kellékekkel is előrukkolhattok. 

A játékkal persze a menyasszony szintén azt bizonyíthatja, hogy jó párja lesz a férjének, és a konyhában is megállja a helyét!

Asszonyi kötelességek Kép forrása: myluxefinds.com

6/9 Asszonyi kötelességek

Természetesen kizárólag vicces formában, de ki kell derítenetek, vajon mennyire alkalmas a házas életre a menyasszony.

Ennél a pontnál ugyancsak több feladat közül válogathattok.

Felolvashattok neki receptekből részleteket, neki pedig ki kell találnia, melyik finomságról is van szó, bónuszpontokért pedig elmondhatja, hogyan kell befejezni az adott ételt.

Időre párosíthat fekete zoknikat, varrhat gombot, vasalhat inget, vagy köthet nyakkendőt, borotválhat lufit.

A gyerkőcök gondozását illetően is meg kell felelnie: jöhet a játék baba pelenkázása, büfiztetése.

Az este második felében, a fokozódó hangulat során másként is teljesíthet a menyasszony, pl. lenyalogathatja a meghámozott és gondosan rögzített banánról a ráfújt tejszínhabot, vagy csokoládét.

7/9 Interjúztatás

Annak érdekében, hogy a menyasszony garantáltan jól teljesíthessen a későbbiek folyamán, interjúkat kell készítenie a járókelőkkel.

Mindezt felveheti diktafonnal, de ti akár kamerával is rögzíthetitek, hogy évekkel később feleleveníthessétek az emlékeket.

A menyasszony érdeklődjön arról, mi a kiegyensúlyozott házasság titka, hogyan teheti boldoggá a férjét most és évtizedek múltán, egyszóval gyűjtse be a hasznos tippeket a férfiaktól.

Ha személyesen nem talál megfelelő, vagy elegendő alanyt a komplett interjú összeállításához, akkor hívjon fel valakit (bekötött szemmel keresgélhet a mobiljában, vagy találomra beüthet egy számot), és faggassa ki a vonal másik végén levő személyt a legfontosabb tanácsokról.

Akár jegyzetet is írhat magának, amit hozzácsatolhat a hajnalban kapott fogadalmához.

Apropó, fogadalom Kép forrása: 100layercake.com

8/9 Apropó, fogadalom

Ehhez a részhez szintén sok inspirációt találsz a neten, ha nem szívesen dolgozol saját kútfőből, akkor bátran lementhetsz egy-egy sablont.

A fogadalmat a menyasszonynak azután kell elmondania, felolvasnia, hogy végzett az összes feladattal és megkapta tőletek a kiértékelést.

A néhány mondatos szövegekben kizárólag a humor dominál, hiszen minden szó arra vonatkozik, miként fogja szolgálni férjurát, és hogyan teljesíti majd minden óhaját.

Ajándék gyanánt kapjon a menyasszony oklevelet, amiben megköszönitek a részvételét, és valamilyen kis apróságot, amit eltehet magának emlékként (akár fehérneműt, szerkesztett újságcikket a lánybúcsúról, vagy egy szettet a szokásos csomagból: valami régi, valami új, valami kölcsön, valami kék).

Még egy fontos szempont Kép forrása: neverseriousblog.com

9/9 Még egy fontos szempont

A legtöbb feladat, játék hiányos vagy hibás teljesítését nyilván szankció követi, ami a lánybúcsúkon jellemzően alkoholfogyasztást jelent.

Nem árt azonban nagyon óvatosan bánni ezzel a lehetőséggel, hiszen a menyasszony annyira kiütheti magát, hogy képtelen lesz folytatni az estét, akkor pedig felesleges volt sok munkát belefektetni az eseménybe.

Ezt néhány praktikával szerencsére könnyen kiküszöbölheted! 

A „büntetés” csak egy korty, ne egy kispohár ital legyen, soha ne itass a menyasszonnyal egy komplett felest.

Azt is megteheted (pl. a férjismereti tesztnél), hogy egy tálcára kispoharakban vizet és pálinkát/vodkát töltesz, vegyesen.

Az áttetsző italokról kívülről nem látszik, mit tartalmaznak, tehát ha a menyasszony szerencsés, vízfogyasztással megússza a bakizást (ha több pohárban van víz, mint alkohol, akkor garantáltan nem fog kikészülni a végére).