A legszebb lánykérős videók, amiktől könnybelábadt a szemünk

Zabolai Margit
Írta: ,
A legszebb lánykérős videók, amiktől könnybelábadt a szemünk

Kép forrása: howheasked.com

A karácsony után a Valentin-nap a következő időszak, amikor a Facebookot elárasztják a lánykérős posztok. Ezekre persze lehet epés megjegyzéseket tenni, de hogy a Büszkeség és balítéletet klasszikusát idézzük, azokból kihallatszik a keserűség. Hogy hiszel-e a házasság intézményében, persze a te dolgod, de mások boldogságának attól még örülhetsz! Például, mikor megnézed ezeket a videókat!

Ahány pár, annyi szokás

Vannak, akik hatalmas felhajtást szerveznek a leánykérés köré, és olyanok is, akik el sem tudják képzelni, hogy ezt a bensőséges pillanatot a nagyérdeművel is megosszák. Mindez persze semmit nem jelez előre a kapcsolat sikeréről – személyes ismeretségi körömben is van, akinek a kezét nagy szervezés után, romantikus körülmények között kérték meg, és olyan is, aki az ominózus pillanatban mit sem sejtve, mackónadrágban üldögélt a kanapén. A pillanatot valószínűleg ettől függetlenül egyikük sem cserélné el, hiszen végül is nem az a legfontosabb, hogy hogyan, hanem hogy ki kéri meg a kezünket!

Az alábbi videók szereplői azonban úgy döntöttek, hogy boldogságukat a világgal is megosztják, így kerültek fel a YouTube-ra ezek a romantikus lánykérős videók. Zsebkendőket előkészíteni – én nem vagyok az a romantikus alkat, de némelyik pillanaton úgy hüppögtem, mintha legalábbis az én kezemet kérték volna meg egy kombi csomagtartójában üldögélve!

Isaac és Amy

2012. május 23-án a mit sem sejtő Amy-t megkérte a barátja, Isaac, hogy találkozzanak a szülei házánál, családi vacsora lesz. A szemmel láthatóan meglepett lányt azonban vacsora helyett Isaac testvére várta, aki beültette őt egy autó hátuljába, fülhallgatót tett a fülére, és azt mondta, mutatni szeretne neki egy dalt – Bruno Mars slágere tipikus lánykérős videó, így Amy-nek ekkor valószínűleg már gyorsan leesett, miről van szó, de arra ő sem számított, hogy a teljes rokonság és baráti kör be lesz vonva az eseménybe. A mókás performanszon a lány egyszerre zokog és kacag, amikor pedig a szám végén szerelme is feltűnik, hogy feltegye a nagy kérdést, ott szem tényleg nem marad szárazon.

Ízlés dolga persze, hogy valaki be akarja-e vonni egy ilyen meghitt eseménybe a rokonságot, de ha valakinek nagy a családja, és közel is állnak egymáshoz, akkor természetes, hogy a házassággal nem csak új férjet, de egy egészen új rokoni kört is kap valaki. Isaac és Amy videójában talán az a legmeghatóbb, hogy mekkora szeretettel fogadják a lányt, és hogy mennyire tudnak örülni a fiatalok boldogságának.

Akik mindig is tudták

Azt mondják, ha megtalálod az igazit, azt az első pillanattól tudni fogod. Ez a pár is hitt ebben, és utazásaik, kapcsolatuk fontosabb eseményei során fényképeket készítettek, amelyeken betűket tartottak – ezek végül a We Always Knew, azaz mindig is tudtuk mondatot adták ki.

Amit azonban a pár lány tagja nem tudott, az az, hogy a fiú az utolsó betűvel valami sokkal nagyobbat is tervezett. A kép elkészülésekor gyakorlatilag mindenki be volt avatva, és a háttérben rejtőzködő barátok gyorsan kifeszítettek egy molinót, ami, a képen éppen az utolsó W mellé helyezve egy másik mondatot ad ki: Will you marry me? Hozzám jössz feleségül?

A feliratot a lány már csak a fényképen látja meg, ami önmagában is nagyon romantikus, de ha hozzátesszük, hogy a srác azzal a szöveggel kéri meg a kezét, hogy nem szeretné, ha ez lenne az utolsó közös betűjük, inkább azt szeretné, hogy ez legyen az első betűje annak, ami ez után következik, az tényleg megdobja a romantikafaktort...

Mi van abban a kagylóban?

Úgy indul, mint egy cuki házi videó a nyaralásról: a tengerparton pihenő barátnőnek a szerelme kagylókat hoz a vízből, amiket a lány boldogan nézeget. Azt persze ekkor még nem sejti, hogy az egyik kagylóban egy eljegyzési gyűrű is lapul. A videó eleje kicsit hosszúra nyúlik, vagy másfél percig semmi nem történik, csak szép kagylókat nézegethetünk a párral, de a srác becsületére legyen mondva, hogy végig tartja a szerepét, és nem nyomja a győztes kagylót a lány kezébe, hanem hagyja, hogy tényleg magától találja azt meg, és tökéletes legyen a meglepetés.

Amikor viszont előkerül a gyűrű, és a lánynak is leesik, mire ment ki a játék, olyan szerelmes gügyögésbe kezdenek, hogy attól a legcinikusabb nézőnek is ellágyul a szíve. A boldogságról pedig nem csak a lány örömkönnyei, de a videó végén a srác diadalmas arca is árulkodik.