A legszebb idézetek esküvői meghívókra

Írta: ,

Legyen hetedhét országra szóló, vagy éppen csak szűk családi körben tartott, hosszasan tervezett vagy az utolsó pillanatban kivitelezett, egy esküvő két ember szerelmének megpecsételése, és mindenképpen az életük egyik legfontosabb és legemlékezetesebb pillanata. A meghívó pedig nem csak ezt prezentálja, de évek múlva is szép emlékeket idéz majd, éppen ezért nem mindegy, mi kerül rá. Ha még nem választottatok, adunk néhány tippet.

Elegáns
Ha elegáns, sallangoktól mentes esküvőt terveztek, és semmiképpen sem szeretnétek, hogy bármi is túlságosan giccses legyen, akkor valószínűleg a meghívótok is letisztult, egyszerű
 
Az ilyen meghívón egy rövid idézet mutat a legjobban. József Attila szavai szépen illeszkedhetnek a képbe, hiszen nem tolakodóak vagy nagyzolóak, egyszerűen csak kijelentik a legnagyobb érzelmek létezését.
 
„Aki halandó, csak halandót szerethet hallhatatlanul.” (József Attila)
Visszafogott
Vannak, akik az esküvőn igazán szeretik szabadjára engedni az érzelmeiket, de az is érthető, ha valaki ilyenkor is úgy érzi, nem a szavak vagy jelképek mutatják meg az igazi szerelem mélységét. Nekik Stendhal szavai biztosan elnyerik a tetszésüket.
 
„Mi nem hirdetjük fennen, hangos szóval, 
Csak te, csak én, örökké és holtodiglan. 
Mi megpróbálunk csendben boldogok lenni, 
Lelkünk mélyén őszintén, igazán szeretni."”
 
(Stendhal)