Koszorúsfiúval, torta nélkül: 7 esküvői szabály, amit nem muszáj betartani

Írta: ,

Eleged van abból, hogy az esküvői ceremónia menetét szinte percről percre a társadalmi elvárások határozzák meg? Ha úgy érzed, hogy egyszerűen belefulladsz az értelmetlen szabálytengerbe, ne aggódj: a te kedved szerint is történhet minden. Sőt, a saját esküvődön az a normális, ha szem előtt tartod az igényeidet! Íme, a következő „normaszegések” biztosan bocsánatosnak minősülnek.

Nem kell fehéret viselned

A hófehér menyasszonyi ruha rengeteg kislány álmaiban szerepel. Kevesen tudják viszont, hogy ez Viktória brit királynő uralkodásának idején, a XIX. században jött divatba. A nők azelőtt csupán igyekeztek szépen felöltözni a jeles alkalomra. 

Ha neked valamiért nem tetszik a habos-babos fehér anyagköltemény, egyfelől választhatsz egészen egyszerű vonalvezetésűt, másfelől pedig akár másik színűt is! Senki sem akadályozhatja meg, hogy a kedvenc árnyalatodban pompázz a nagy napon.
Nem számít, ki fizet

A népi hagyomány szerint a menyasszony családjának kell állnia a költségeket. Mára szerencsére elég lazán kezelik ezt a szabályt a legtöbb helyen, és megfelezik, de legalábbis megosztják a terheket

Csak ti tudjátok, hogy milyen finanszírozási formában engedhetitek meg magatoknak a lagzit, egyvalami azonban biztosan érvényes: hitelt felvenni rá nem érdemes – tartogassátok inkább lakásra, kocsira vagy egyéb hosszú távú használati tárgyra a keretet!