5 nehézség, amivel egy lánybúcsú szervezésekor szembesülhetsz

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Lánybúcsút szervezni hálás és különleges feladat, hiszen azt jelenti, hogy valaki élete egyik legemlékezetesebb napját a te kezedbe adja. Emiatt azonban nem csak őrült nagy felelősség nehezedik a vállaidra, hanem több olyan feladat is, aminek a megoldása nem feltétlenül lesz egyszerű.  

Semmi reakció

A lánybúcsú szervezése során az egyik első és legfontosabb feladatod, hogy a listán szereplő barátnőket egy csokorba gyűjtsd, hiszen a tervezés során pontosan tudnod kell, hányan fognak részt venni a nagy eseményen.

Mivel a létszám meghatározza a programokat, az anyagiakat, a foglalásokat, egy-két fő jelenléte vagy távolmaradása is rengeteget számít. És ezzel el is érkeztél az első nehézséghez, hiszen szinte biztos, hogy lesznek olyanok, akik semmire sem reagálnak, még a meghívásra sem!

Persze idővel rájössz, hogy velük nem érdemes semmilyen szinten számolnod, de szinte biztos, hogy valaki az utolsó pillanatban benyögi: „mégis ráérne”.

Ha meg tudod oldani a becsatlakozását, akkor nyugodtan engedhetsz ebben a helyzetben, ha viszont nem, akkor ne legyen lelkiismeret furdalásod, amiért a menyasszony egyik meghívott vendégét otthon kell hagynotok!

Mások a hátad mögött elégedetlenkednek

Dacára annak, hogy egyesek egy válaszlevet sem hajlandóak írni, biztos lehetsz benne, hogy a hátad mögött mégis lesznek olyanok, akik elégedetlenkedni fognak.

Ez akkor is így lesz, ha mindenkit egyesével megkérdezel, úgyhogy nem érdemes extrém mennyiségű energiát fektetned a vélemények begyűjtésébe.

Még négy-öt álláspontot is nagyon nehéz összeegyeztetni, főleg, ha a sokan nem ismerik egymást (a feladat pedig csak nehezedik, minél többen vannak a résztvevő lányok).

Emiatt először is el kell fogadnod, hogy nem tudsz mindenkinek a kedvére tenni, szervezőként közvetve, vagy közvetlenül, de érni fognak sérelmek.

Másodsorban pedig szerencsésebb, ha nem öt-tíz programmal rukkolsz elő, hanem kitalálsz egy-két alternatívát, így már sokkal könnyebb lesz a többieket választásra bírni.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019