5 mesébe illő esküvői dekoráció – saját kezűleg

Írta: ,

Amikor igent mondtál, talán még egyikőtök sem gondolt arra, hogy egy esküvő mibe is kerül, de ahogy felszáll a rózsaszín köd, a számlák egyre ijesztőbbek lehetnek. Itt van néhány tipp, amivel a terem dekorálásán rengeteget spórolhattok, anélkül, hogy bárki megmondaná, hogy nem fogadtatok profi dekoratőrt a feladatra.

1/5 Virágeső

Az első, ami a terem vagy helyszín díszítésére bizonyára nektek is eszetekbe jutott, az a virág.

Néhány egyszerű, akár szárított szállal máris csodát tehettek: egy erős tű és damil segítségével fűzzétek fel a virágfejeket, és lógassátok le őket a mennyezetről, vagy az állványokról, ha szabadtéri esküvőt terveztek.


Láttad? Álomszép kiegészítők tavaszi menyasszonyoknak


Az egész terem fölé kerülhet a virágesőből, néhol pedig érdemes egészen hosszú füzéreket feltenni, amik akár a földig is leérnek, mert itt csodálatos fotók készülhetnek.

Ez a dekoráció elsősorban romantikus, de bohém stílusú esküvőkön is megállja a helyét.

2/5 Olcsó és gyönyörű

Amikor elkezditek szervezni a nagy napot, az egész rokonságot beizzíthatod, hogy gyűjtögessék nektek a konzervdobozokat.

Nem is gondolnád, hogy egy ilyen egyszerű dologból milyen bájos dekoráció készülhet, ami különösen a vintage jellegű esküvőkön mutat jól, de például egy rusztikusabb stílusú istállóban tartott esküvőn - úgy tűnik, az elkövetkező években ez hatalmas sláger lesz - is tökéletes választás.

A dobozokba ne csak virágok kerüljenek, ragasztópisztollyal rögzíts köréjük selyemszalagot is, az esküvői színeteknek megfelelőt.

3/5 Mesebeli tündérország

Ha a kapcsolatotok olyan, akár egy valóra vált tündérmese, és ezt másoknak is meg szeretnéd mutatni, akkor ez a dekoráció tökéletes választás.

A kerti esküvőknek egyébként is van egy bájos hangulata, így ha például az alatt a fa alatt mondod ki az igent, ahol már gyerekként is mindig játszottál, akkor díszítsd ennek megfelelően a helyszínt.

A színes füzéreket, vagy akár karácsonyfadíszeket egyszerűen le kell lógatnotok a faágakról, és már kész is a tökéletes dekoráció.

Ne feledd, a kevesebb néha több, ne csinálj karácsonyfát a kiszemelt fából, és jobb, ha legfeljebb 3-4 színt használsz, és ezeket nem vegyíted egymással.

4/5 Romantikus lampionok

Ha egyszerű, mégis gyönyörű díszeket szeretnél, akkor egyértelműen a fényekkel kell játszanod.

Néhány fehér színű sorizzó, vagy aprócska lampion két pózna közé fűzve körbekerítheti a táncteret, vagy végigfuthat az asztalok mellett.

Néhány helyszínen lógass le nagyobb méretű lampionokat is, amiket selyemszalagra fűztetek fel.

Ha szeretnéd, színes vagy mintás lampionokat is használhatsz, sőt ti magatok is könnyedén dekorálhatjátok a papír lámpásokat, így akár teljesen egyedi lampionokat is készíthettek a nagy alkalomra.

5/5 A gyertyaláng vezet

Régiségboltokban, zsibvásárokon, de akár a nagyi garázsában is találhattok néhány régi viharlámpást, amibe nagy, fehér gyertyákat állíthattok, kívülről pedig virágokkal díszíthetitek őket.

Egy szabatéri esküvőn akár egy fa ágaira is felakaszthatjátok a lámpásokat, de kerülhet belőlük az asztalokra is.

Nappal is gyönyörűek, éjszaka pedig, amikor a gyertyákat is meggyújtjátok, még szebben mutatnak.

Vintage vagy romantikus stílusú esküvőre illenek a legjobban, de ha megfelelő kiegészítőket válogattok - mint itt a csatos üveg, a fa tálaló - akkor akár egy bohémabb, szinte piknik szerű esküvőre is készülhettek ilyen dekorációval.