5 kérdés, amit fel kell tenned magadnak az esküvőtök előtt

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 kérdés, amit fel kell tenned magadnak az esküvőtök előtt

Kép forrása: VitalikRadko

Olyan kapcsolat nincs, ami az elejétől kezdve a végéig tökéletes, és nincsenek benne sosem hullámvölgyek. De a házasság pontosan arról szól, hogy megfogadjátok egymásnak: jóban és rosszban is kitartotok. Mielőtt ezt a komoly esküt te is leteszed, jó, ha megválaszolod magadnak az alábbi kérdéseket. Ha bármi kétely van benned ezekkel kapcsolatosan, akkor még mindig könnyebb most visszakozni, mint később…

Tudod, hogy lesznek nehézségeitek? Kép forrása: unsplash

Ha ez egyelőre elképzelhetetlen, az nagyon jó jel. De semmilyen szinten sem tartasz attól, hogy ha nehézség áll előttetek, akkor nem fogjátok tudni elrendezni a problémáitokat? Hiú ábránd lenne azt gondolni, hogy egy jól induló, szerelemre alapozó kapcsolat örökre ilyen stabil és boldog marad, ehhez bizony idővel nagyon kemény munkára lesz szükség. Kinek előbb, kinek később jelentkeznek a problémák, és persze azok súlyossága sem egyforma.

Ami biztos: hullámvölgyek igenis lesznek. A kérdés tehát nem is igazából az, hogy számítasz-e nehézségekre, hanem hogy hajlandó vagy-e arra, hogy mindent beleadj a megoldások keresésébe? Pl., ha szükséges, elmennél párterápiára? Félre tudnád tenni a büszkeségedet a szerelmetekért? Képes lennél nagyon komoly áldozatokat hozni leendő családotokért?

A szerelem alapvető és kulcsfontosságú a boldog házasságokat illetően, de felesleges lenne azzal ámítanotok magatokat, hogy húsz év múlva is minden ilyen intenzív lesz.

Nem állítjuk, hogy ami később jön, az rosszabb lesz sőt, sokszor az idő előrehaladtával annyira összecsiszolódnak a felek, amiről korábban álmodni sem mertek.

Azonban a szerelmednek egyúttal a legjobb barátodnak is kell lennie. Ez magával hozza azt, hogy tisztelitek, szeretitek egymást emberként is, nem csak társként. Nem féltek elmondani a másiknak sem a véleményeteket, sem az érzelmeiteket, tehát nincsenek titkaitok egymás előtt.

Igazak rátok az előbb említettek?

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!