5 kényes téma, amiről az esküvő előtt beszélnetek kell

Sándor Alexandra
Írta: ,

Fantasztikus, hogy egymás személyében megtaláltátok azt az embert, akivel szeretnétek leélni az életeteket. Néhány praktikus kérdést azonban mindenképpen érdemes tisztázni, mielőtt hivatalosan is közös útra lépnétek.

Adósságok és pénzügyek

Érdemes már a ceremónia szervezésének megkezdése előtt leülnötök, hogy alaposan átrágjátok a jelenlegi anyagi helyzeteteket.

Beszéljétek meg, milyen tartozásaitok is vannak – a diákhiteltől kezdve a részletfizetéses vásárlásokon át az esetleges jelzálogig –, s akkor is legyetek maradéktalanul őszinték, ha valamelyik utólag visszagondolva nem volt jó döntés.

Az eltitkolt adósság ugyanis nemcsak anyagi, hanem lelki teherként is a kapcsolatotokra fog nehezedni.


Olvastad? A boldog házasság 6 titka – hús-vér párok tollából


Egyelőre részletkérdés, közös kasszán vagytok-e, tehát nem a másiktól kell várnotok a megoldást, tájékoztatni őt viszont mindenképpen érdemes.

Arról is essen szó köztetek, miként tudnátok együtt javítani a képet.

Gyermekvállalás

A közös élet egyik legfontosabb kérdése, hogy szeretnétek-e gyereket, illetve milyen elképzeléseitek vannak a szülői létről úgy összességében.

Hogyan vélekedtek például arról, hogy a kismama dolgozzon-e, s ha igen, akkor milyen munkaidőben?

Bölcsődepártiak vagytok, vagy szerintetek szerencsésebb valakinek otthon maradnia a kicsivel?

Ha folyton pörögtök, járható út-e számotokra egy állandó bébiszitter felvétele, vagy kizárólag családon belül szeretnétek megoldani az efféle teendőket?

Sőt – bár napjaink kultúrájában ennek csekély a jelentősége – a jövevény(ek) vallásáról, megkereszteléséről is érdemes beszélnetek.

Minél több dolgot egyeztettek, annál csekélyebb a jövőbeni konfliktus veszélye.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019