5 hatalmas hazugság, amit a házasságokról mondanak: ezeket jobb, ha sosem hiszed el másoknak!

Írta: ,

Mindegy, hogy az interneten olvasgatsz a témában, vagy a barátaid osztják meg tapasztalataikat, szinte mindenhonnan csak azt lehet hallani, hogy a házasság mennyire nehéz, bonyolult, sőt, a statisztikák szerint 50 százalékban válással végződik. Ezek után nehéz pozitívan állni a dologhoz, pedig valójában a legtöbb állítás nem is felel meg teljesen a valóságnak. Az alábbi hazugságoknak épp ezért semmiképpen se dőlj be!

1/5 Házasság = unalmas szexuális élet

Az egyik legnagyobb tévhit a házasságokról, hogy egy idő után a nemi életetek unalmassá válik, majd fokozatosa meg is szűnik. Sokan gondolják úgy, hogy amikor éveken át ugyanazzal a személlyel fekszel le aludni, ráuntok egymásra. Pedig ez egyáltalán nincs így!

Az természetes, hogy az idő múlásával már nem lesz olyan izgalmas a szeretkezés, mint a kapcsolatotok első hónapjaiban, de ez nem jelenti azt, hogy a helyét az unalom venné át!

Sőt, valójában kutatások szerint a házasságban élő nők kétszer annyi orgazmust élnek át, mint azok, akik nem mondták még ki a boldogító igent.

Azért ez elég jó arány, ugye?

2/5 Házasságban élni könnyű

Gyerekként a tündérmesék világában éltünk, és úgy gondoltuk, a szerelemnél egyszerűbb dolog nem is létezik a világon.

Hogy az esküvő után a "boldogan éltek, míg meg nem haltak" következik, bármiféle probléma nélkül, csupa boldogságban.

Azonban nem létezik olyan házasság, amelyik magától működik hibátlanul!

Két különálló ember, két eltérő személyiséggel alkot egy egészet az esküvő után, és megszokni, hogy mostantól sosem lehetsz önző, és minden döntést közösen kell meghoznotok, nem egyszerű.

Erre jó, ha felkészülsz!

3/5 A házasság nehéz meló

Ahogy azt sem szabad elhinni, hogy a házasságok könnyűek, úgy annak sem szabad bedőlni, hogy ezeket fenntartani olyan nagyon nehéz lenne.

Ha a megfelelő férfivel vagy együtt, hatékonyan kommunikáltok, és képesek vagytok megbocsátani egymásnak a komoly veszekedések után is, a házasságotok egészséges és hosszantartó marad.

Persze ettől még lesznek stresszes időszakok, napokig tartó konfliktusok, de ne hidd, hogy a boldogító igentől kezdve mindig nehéz lesz együtt élnetek.

4/5 Minden más lesz, ha megházasodtok

Sokan hiszik azt, hogy ami most nem működik, az az esküvő után egy csapásra megoldódik majd. Hogy a párjuk a boldogító igen után megváltozik, és az életetek teljes egészében átalakul majd.

Ez a lehető legrosszabb gondolat, amivel bele lehet menni egy házasságba, és kicsit hasonlít arra, amikor két ember azért vállal gyermeket, mert máskülönben valószínűleg szakítanának. Ha a változásban reménykedsz, nagyon hamar csalódni fogsz.

A házasság csodálatos kötelék, ami két embert még közelebb visz egymáshoz, de ettől még nem változik meg körülöttetek minden. A kapcsolatotok majdnem olyan marad, mint előtte; az életritmusotok, a szokásaitok semmit sem fognak változni.

5/5 A hűtlenség elkerülhetetlen

Mivel a válások aránya az elmúlt években nagyon magas volt, és sok esetben a megcsalások állnak a háttérben, az emberek automatikusan elkezdték azt gondolni, a házasság egyenlő a megcsalással.

Hogy a sok közösen eltöltött év után a felek ráunnak egymásra, és az egyikük biztosan félrelép majd előbb-utóbb.

A statisztikák szerint a házas férfiak 25 százaléka és a nők 20 százalékánál sor is kerül egy afférra; azonban ez lényegében azt is jelenti, hogy a pasik 75 százaléka és a nők 80 százaléka hűséges marad!