5 gyakori esküvőszervezési hiba, amit ne kövess el!

Írta: ,

Kit hívjunk meg? Hagyományos, vagy modern esküvőt tartsunk? És egyáltalán, milyen helyszínt válasszunk? Amikor az ember elkezdi szervezni az esküvőjét, csak akkor döbben rá, mennyi döntést kell meghozni, és mennyi feladatot kell elvégeznie a nagy napig. Bár az esküvőszervezők általában előre látják a várható katasztrófákat, nem mindenki engedheti meg magának, hogy professzionális segítségéért folyamodjon. Íme néhány gyakran előforduló baki, amit érdemes elkerülnöd a nagy nap megtervezésénél!

Nem jelölitek ki a költségvetési határokat Kép forrása: heyweddinglady.com

1/5 Nem jelölitek ki a költségvetési határokat

Az esküvő sok pénzbe kerülhet, főleg, ha nem tervezzük meg előre a költségeket! Esküvőt szervezni, anélkül, hogy előtte nem fektettük volna le a határokat olyan, mintha anélkül vásárolnánk, hogy megnéznénk az árakat.

A lelkes menyasszonyok gyakran beleesnek abba a hibába, hogy a kezdeti izgatottság hevében kiválasztanak egy olyan helyet, vagy ruhát, aminek az ára – mint az később kiderül – meghaladja azt az összeget, amit egyébként megengedhetnénk magunknak. Ezáltal azonban kevesebb pénz jut majd az olyan dolgokra, mint például a nászút, vagy a vendégek étkeztetése. Kezdd tehát az esküvőszervezést egy költségtervvel, melyben meghatározod, hogy mekkora összeget szánsz az esküvő egyes részeire, majd ez alapján hozd meg a döntéseket!

Nem vesztek igénybe segítséget Kép forrása: stylemepretty.com

2/5 Nem vesztek igénybe segítséget

Ha olyan szerencsés vagy, hogy a barátok vagy a családtagok felajánlják a segítségüket az esküvő megtervezéséhez, ne félj élni vele! Előfordul, hogy a párok teljesen egyedül vágnak bele a szervezésbe, ami mindamellett, hogy számtalan hibára ad lehetőséget, idegeskedéshez, illetve stresszhez vezethet.

Használd ki a rendelkezésre álló forrásokat, és ossz ki feladatokat az ismerősök között is! Tartsd azonban szem előtt, hogy az önkéntes barát, illetve családtag nem egy fizetett alkalmazott, ezért sose felejtsd el kimutatni a háládat felé!

Nincs eső alternatíva Kép forrása: brides.com

3/5 Nincs eső alternatíva

Ha a szabadtéri esküvő mellett döntesz, ne feledkezz el az eső eshetőségéről sem! Ez a kellemetlen körülmény ugyanis gyakorlatilag szinte mindent megváltoztathat. Az ember hajlamos erről az apróságról megfeledkezni és a jó idő reményében nyáron a kertbe vagy egy parkba szervezi a ceremóniát illetve a lagzit.

Senki sem szeret fölöslegesen megrendelni majd kifizetni egy sátrat, de mindez elkerülhetetlen, ha nem szeretnéd, hogy a vendégeid és ti magatok is bőrig ázzatok a nagy napon. Ha van B terved, valószínűleg nem fog esni, ha nincs, akkor viszont Murphy törvénye szerint szinte biztos lehetsz benne, hogy felhőszakadásra számíthatsz! Egy mutatós fehér sátor nem csak az időjárás viszontagságitól óv meg, de dekorációnak is kiváló, hiszen meghitt hangulatot kölcsönöz az esküvőnek.

Mindenkinek meg akartok felelni Kép forrása: aislesociety.com

4/5 Mindenkinek meg akartok felelni

Természetesen mindenki azt szeretné, ha a vendégek jól éreznék magukat az esküvőjén, de mindeközben ne feledkezz meg arról, hogy ez mégiscsak a ti nagy napotok! Nem lehet úgyse mindenkinek megfelelni!

Azzal, hogy folyamatosan a többiek kívánságai miatt aggódsz, tönkreteszed a saját örömödet és szórakozásodat. Amíg van elég étel, ital, illetve hely, és a hőmérséklet is kellemes, addig senkinek nincs oka a panaszra!

A többinek inkább a párodról és rólad kell szólnia.

Elvakítanak a tradíciók Kép forrása: weheartit.com

5/5 Elvakítanak a tradíciók

Ne engedd, hogy mások elvárásai elrontsák a nagy napot! Persze, jó, ha tartod magad néhány népszerű esküvői hagyományhoz, de semmit nem kell kötelezőnek tekintened!

Ha mindent úgy csinálsz, ahogyan annak lennie kell, a végén amellett, hogy valószínűleg nem fogod jól érezni magad, a személyiségetek sem mutatkozik majd meg az esküvőn.

Ha tehát a hagyomány fontos neked, bátran tartsd magad hozzá, de fűszerezd meg esetleg a saját stílusotokkal is a nagy napot!