5 dolog, amit érdemes észben tartani, ha őszi esküvőt tervezel

Írta: ,

Manapság már egyre többen tűzik ki a nagy napot egy őszi vagy tavaszi dátumra, hiszen ahogy a nyárnak, úgy ezeknek az évszakoknak is megvan a szépségük. Persze ilyenkor némiképp közbeszólhat az időjárás (ami egyébként már nyáron sem ritka), de ha az alábbiakat szem előtt tartod, minden tökéletesen alakul majd. :)

Dekoráció Kép forrása: himisspuff.com

1/5 Dekoráció

Ősszel a természet átöltözik, így érdemes az esküvő dekorációját is ehhez igazítani.

Ha ősz elejére van kitűzve a nagy nap, akkor még jól jöhetnek a nyárvégi virágok és a vidám színek, de október, november körül már nem árt elgondolkodni azon, hogy mélyebb, sötétebb színekkel, termésekkel, dísztökökkel és szezonális virágokkal dekoráljatok!

Az apró, vendégeknek szánt fogadóajándékok vagy az asztaldíszek is lehetnek őszies témájúak, így minden passzol majd.

Vége a szabadságoknak Kép forrása: elegantweddinginvites.com

2/5 Vége a szabadságoknak

Azzal mindenképpen számolj őszi esküvő esetén, hogy a legtöbb meghívott vendég ilyenkorra már kivette a többhetes szabadságát, így mindenképp időben kell értesítenetek a násznépet a nagy napról. Ez különösen igaz akkor, ha egy pénteki napon lesz a ceremónia.

Az is fontos, hogy bizonyos dátumokat (például állami ünnepeket) is vegyetek figyelembe az időpontválasztásnál, hiszen ilyenkor egyrészt sokan elutaznak, másrészt lehet, hogy feláras lesz néhány szolgáltatás.

Szinte főszezon Kép forrása: deerpearlflowers.com

3/5 Szinte főszezon

Ugyan nem június vagy július, de az őszi hónapok is szinte főszezonnak számítanak az esküvői időszakban, így a nyárhoz hasonló magas árakkal kell kalkulálnotok ilyenkor is.

Az nem is kérdés, hogy szinte mindent érdemes már hónapokkal (vagy akár egy évvel) előre lefoglalnotok, hiszen így nem csak olcsóbban jöhettek ki, de nem kell majd kapkodnotok az utolsó pillanatban.

Tipp: Ha spontán, kevesebb szervezést igénylő esküvőre vágytok, akkor keressetek kevésbé felkapott helyeket, ahová akár egy-két hónap alatt meg tudjátok szervezni a nagy napot!

Hűvös esték Kép forrása: pioneersettler.com/

4/5 Hűvös esték

Ősszel sajnos egyre rövidülnek a nappalok, és az esték bizony már elég csípősek, amit szintén nem hagyhattok figyelmen kívül az őszi esküvő szervezésénél.

Ha szabadtéren lesz a ceremónia, akkor készüljetek fel mindenféle időjárásra, hiszen mostanában szinte senki nem tudja megjósolni előre, milyen idő lesz.

A kinti részekre tervezzetek hőgombákat, vagy tegyetek ki pokrócokat és néhány kupica lélekmelegítőt, hogy ne a hideg vessen véget az őrült bulinak!

Egyéb apróságok Kép forrása: praisewedding.com

5/5 Egyéb apróságok

Végezetül nem árt, ha olyan apróságokra is figyeltek, mint a megfelelő ruhaválasztás, vagy a fotózás tökéletes helyszínének megtalálása.

Mivel napközben még elég meleg lehet, este viszont már hűvös van, érdemes egy kis kabátkát is csináltatni/venni a ruhádhoz.

A fotózásnál legyen terv napos és borús, esős idő esetére is, hiszen az esküvődön talán ez lesz az egyetlen dolog, amit nem tudsz majd befolyásolni!