5 dolog, amit a legtöbb menyasszony megtesz az esküvőjével kapcsolatban, és később meg is bánja

Írta: ,

Tiniként lehet, hogy te is gyakran álmodoztál az esküvődről, és már előre kitaláltad, milyen helyszínt vagy ruhát szeretnél. Amikor viszont tényleg bekövetkezik az esküvőszervezés időszaka, mindenki ráébred arra, hogy cseppet sem könnyű feladat kitalálni az ültetéstől kezdve az utolsó virágdíszig mindent. De most segítünk egy kicsit; az alábbi hibákat szinte minden menyasszony elköveti, te viszont tanulhatsz a hibájukból!

1/5 Mindenkit boldoggá akarsz tenni

Végre sor kerül az esküvődre, az eseményen pedig ott van az összes családtag, barát és ismerős, aki számít neked. Ezért érthető, hogy szeretnél mindenkivel beszélgetni, és elérni, hogy a vendégeid nagyon jól érezzék magukat.

Ez viszont hatalmas stresszt helyez a válladra, hiszen egyszerűen lehetetlen mindenkinek a kedvére tenni! Tényleg.

Hiába próbálkozol, biztosan lesz egy-két olyan meghívott, aki nem érzi annyira jól magát, sokszor olyan problémák miatt, amik ellen te semmit sem tehetsz.

Ezért jobb, ha minél előbb elkönyveled magadban, hogy az esküvőd rólad és a szerelmedről szól, nem másról; ne stresszeld túl magad feleslegesen amiatt, ha valaki mégsem szórakozik annyira jól.

2/5 Mindent te akarsz irányítani

Lehet, hogy szereted kézben tartani a dolgokat, vagy csak imádsz szervezni, de ha egyes egyedül akarod megtervezni az egész esküvőt, hamar túl fogod stresszelni magad.

Persze az nagyon szuper ötlet, ha te csinálod meg az asztaldíszeket vagy a meghívókat, de ha nincs körülötted pár ember, akik mindebben segítenek, gyorsan kifuthatsz az időből.

Nyugodtan kérj segítséget a koszorúslányaidtól, hiszen ők biztosan szeretnének nagyobb részt vállalni az esküvődből.

Ha vannak melletted olyanok, akik levesznek egy-két terhet a válladról, te is önfeledtebben készülhetsz a nagy napra.

3/5 Folyton az esküvőről beszélsz

Igen, tényleg csodálatos esemény vár rátok, és valóban rengeteg szervezést igényel, de sose kövesd el azt a hibát, hogy ez válik az egyetlen napi témáddá.

Sok menyasszonynál gyakori ugyanis, hogy az eljegyzést követően a pasijukat folyton az esküvővel traktálják, és nem telik el úgy nap, hogy ne jönne szóba a ruha vagy a helyszín.

Hidd el, neki is fontos, és szeretne részese lenni a tervezésnek, de hamar elege lesz belőle, ha hónapokon át csak erről hall.

Mindig hagyj időt más dolgokra is, és inkább a csajokkal oszd meg a ruhával vagy sminkkel kapcsolatos felvetéseidet.

4/5 Átléped a pénzügyi határt

Az emberek akkor ébrednek rá arra, milyen drága egy esküvő, amikor meglátják, mi mindenre kell költeni ilyenkor.

Ezért, és a meseszép lehetőségek miatt könnyű gyorsan átlépni azt a pénzügyi határt, amit eredetileg kitűztetek magatok elé, sokan pedig úgy vannak vele, ez a kis plusz már igazán nem számít sokat.

Viszont minél távolabb kerültök a kerettől, annál nagyobb anyagi csődbe taszítjátok saját magatokat; és hidd el, az esküvő után is szükségetek lesz a pénzre a közös életetek megkezdéséhez.

Inkább válassz kevésbé feltűnő dekorációt, ha ezen múlik!

5/5 A vendéglista fixálása előtt szervezkedsz

Mivel rengeteg dolgot kell megszervezned egyszerre, fontos már időben kitalálnod, milyen helyszínen szeretnéd kimondani a boldogító igent, vagy hogy hol lesz utána a vacsora.

Azonban mindig várd meg, hogy kiderüljön, nagyjából mennyi vendégre számíthatsz.

Ez ugyanis nagyon fontos szerepet játszik szinte minden részletben; ha túl sokan lesztek, lehet, hogy kinövitek a helyszínt, ha pedig kevesebben, feleslegesen rendelsz annyi ételt.

Mindig várd meg, hogy kiderüljön nagyjából a konkrét vendéglista, és csak utána döntsd el, mennyi ételre és italra van szükségetek.