5 álomszép menyasszonyi ruha teltebb alakra

Írta: ,

Ha valakinek nem olyan az alkata, mint ahogyan a nagy divattervezők elképzelik az átlag embert, akkor nem mindig egyszerű menyasszonyi ruhát találni. De csak azért, mert 40 fölötti méretet hordasz, még nem kell belenyugodnod, hogy a nagy napon úgy néz ki a ruhád, mint a nagymama függönye. Válassz egy elegáns fazont, és legyél ezen a napon is olyan büszke magadra, mint bármelyik másikon!

1/5 Ejtett vállak, bővülő fazon

Ha kerekebb idomokkal vagy megáldva, akkor bátran mutass ízléses dekoltázst az esküvődön: ez az ejtett vállas fazon a gömbölyű vállaidat is kiemeli, a figyelmet pedig a kebleid teltségére tereli, miközben a mell alatt bővülő szoknya jótékonyan eltakarja azt, amit esetleg nem szeretnél hangsúlyosabbá tenni.


Segítünk! Hogyan válaszd ki álmaid esküvői ruháját?


A gyönyörű, aranyszínű öv hihetetlenül elegánssá teszi ezt a ruhát, amiben úgy érezheted magadat, akár egy görög istennő.

Érdemes egy szép nyakláncot választani hozzá, hogy a nyak és a mellkas rész ne tűnjön túl csupasznak.

2/5 Sellőfazon, a klasszikus

A sellőfazon egyszerűen nem megy ki a divatból, de miért is menne, amikor a kerekded menyasszonyoknak is gyönyörű homokóra alakot csinál, egyszerre klasszikus, elegáns és szexi.

Ezen a fazonon három kritikus pontra kerültek gyöngy díszítések, amiket az ara esetleg hangsúlyozni akar: a dekoltázsra, a derék fölötti részre, és valamivel a csípő alá, így a torzó még hangsúlyosabb lesz.

Ennek a ruhának az üzenete egyértelmű: büszke vagy nőies formáidra, és nem is akarod elrejteni őket, hanem ezen a napon is megmutatod a világnak a lágyan ívelő vonalakat.

A sellőfazon egyébként akkor is jó választás, ha egy kis pocakot szeretnél leszorítani.

3/5 Római fazon

Ha valamilyen egyszerűbb, könnyedebb ruhát keresel például egy szabadtéri esküvőhöz, vagy nem szeretnél egy súlyos ruhában izzadni a nyár valamelyik forró napján, akkor szóba jöhet a tunika jellegű római fazon is.

A ráhajtásos mellrésszel ügyesen elrejthető a ruhába varrt melltartó, ami egy teltebb menyasszony esetén nem csak azért fontos, hogy szebb formát adjon, hanem kényelmi szempontból sem elhanyagolható.

A melltől lefelé, lazán bővülő fazon egy ilyen könnyű anyagból légies és elegáns, nem csak könnyű és kényelmes viselet, de te is úgy nézhetsz ki benne, mint aki most ereszkedett alá egy bárányfelhőn lebegve.

4/5 A visszafogott A-vonal

Ha visszafogott, hagyományosabb ruhát szeretnél, akkor érdemes az A-vonalú fazonok között keresgélni, hiszen ezek is jól mutathatnak rajtad.

A kicsit királylányos, hercegnős esküvői ruha sők menyasszony álma, ezzel pedig valóra is válthatod: a mell alá tűzött brossba összefutó ráncolások optikailag csalnak egy kicsit: a dekoltázsodat finoman kerekítik, a derekadat pedig, más irányba váltva, karcsúbbnak mutatják, miközben akár egy kis pocakot is elrejthetsz egy ilyen kialakítású ruhával.

A redők finoman tovább futnak a szoknya elülső részében, ami szintén elcsalhat néhány kilót, és szép esést is biztosít a ruhának.

5/5 Újragondolt koktélruha

Az első menyasszonyi ruhához hasonlít ez a fazon, de a vállpánttal és az arany színű öv nélkül kicsit bohémabb, lazább benyomást kelt, miközben mégis elegáns marad - kicsit olyan hatást kelt, mint egy továbbgondolt koktélruha.

Tökéletes választás, ha kevésbé formális esküvőd lesz, mégis szeretnél hagyományos menyasszonyi ruhát viselni, de egy kerti fogadáshoz, vintage menyegzőhöz is tökéletesen passzol ez a ruha.

Ügyelj arra, hogy a kiegészítők is illeszkedjenek ehhez az elegáns, mégis visszafogott hangulathoz - bármi, ami jól mutatott volna a ’20-as években, ehhez a ruhához is passzolni fog.