4 apróság, ami nem hiányozhat a menyasszonyi autóból

Írta: ,

Közeleg a nagy nap, és már mindent pontosan elterveztél a székszoknya masnijának árnyalatától kezdve az ültetőkártyákon szereplő nevek betűtípusáig? Esküvőszervezéskor nem nehéz elveszni a részletekben, ám gyakran épp egy-egy banálisnak tűnő, mégis fontos tényezőről feledkezik meg az ember. Tudod már, hogy milyen lesz a sminked és a frizurád? Naná, hogy tudod, minden bizonnyal a menyasszonyi ruha után ezekről vannak a legkonkrétabb elképzeléseid, ami nem is csoda, hiszen életed legjobb formáját akarod hozni. Na, és az vajon eszedbe jutott már, hogy mi az a néhány dolog, aminek feltétlen ott kell lennie az esküvői autóban? Ugye, hogy nem. Pedig hidd el, ez is nagyon fontos lehet, és sok kényelmetlenségtől kíméled meg magad, ha erre is odafigyelsz – vagy megkérsz valakit, hogy tegye meg helyetted.

Egy üveg ásványvíz

1/4 Egy üveg ásványvíz

Az esküvők többségére nyáron kerül sor, és ilyenkor gyakran van a kellemesnél egy vagy több fokkal melegebb, és talán közhelyesnek hangzik, de bizony még az esküvőd napján is oda kell figyelned a megfelelő folyadékbevitelre.

Ám valószínűleg erre a smink és a frizura készítése közben, valamint a ruhán tett utolsó simítások között aligha lesz időd, és különben is valószínűleg ez lenne az utolsó dolog, ami ilyenkor eszedbe jut.

Ám a kocsiba ülve végre fellélegezhetsz, és ha ekkor ér a felismerés, hogy mennyire ki vagy száradva, nagyon kellemetlen tud lenni, ha nincs kéznél semmi, amivel olthatnád a szomjad.

Tehát valami frissítő mindenképp várjon a kocsiban, legjobb a víz, már csak színtelen-szagtalan állagából adódóan is, ha ezt összefüggésbe hozzuk a hófehér ruháddal. És ha már víz, akkor legyen szívószál is, csak hogy a rúzsod se lássa kárát a szomjoltásnak.

Ropogtatnivaló

2/4 Ropogtatnivaló

Ahogy a menyasszonyok hajlamosak megfeledkezni az ivásról, úgy ez természetesen az evésre is igaz.

És hiába a szertartás utáni bőséges ünnepi vacsora, ha előtte nem ettél semmit, akár rosszul is lehetsz, de bizonyára azt sem akarod megkockáztatni, hogy az oltárnál elkezdjen hangosan korogni a gyomrod.

A legjobb, ha valamilyen sminkbarát rágcsálnivaló vár az autóban, ropi vagy kevésbé morzsolódó keksz ideális lehet. 

Tű, cérna, olló

3/4 Tű, cérna, olló

Bizony, ez a bűvös hármas nagyon jól jöhet vészhelyzetben, ami sajnos még a legjobbakkal is előfordulhat.

Murphy ugyanis az esküvők napján sem pihen, a fantáziádra van bízva, hogy milyen ruhabalesetek történhetnek akár a kocsiba való beszállás vagy csak simán a leülés során, de sokszor még ennyi sem kell egy-egy varrás elpattanásához.

A tű-cérna-olló kombináció nem árt, ha nem csupán az autóban, de az egész esküvő és lakodalom alatt végig kéznél van. Nyugodtan megkérheted az egyik koszorúslányt, hogy erre ügyeljen, ha te nem akarsz vele foglalkozni.


Esküvőtervezés hónapról hónapra


Az olló egyébként még olyan esetben is hasznos lehet, ha esetleg a csokroddal nem vagy maradéktalanul elégedett, és valamit kinyirbálnál belőle, na de ne fessük az ördögöt a falra.

Tükör

4/4 Tükör

A tükör talán a legnyilvánvalóbb menyasszonyi eszköz az utóban.

Bizony, jól jön, ha mielőtt kimondod a boldogító igent, még egyszer utoljára leellenőrizheted, minden úgy áll-e rajtad, ahogy elképzelted – erre legdiszkrétebben az autóban keríthetsz sort.

Egy kósza hajszál az arcodba lógva vagy egy csintalanul lekonyuló szemöldökszőr zavaró lehet utólag visszanézve a fotókon.

Arról nem is beszélve, ha netán már elérzékenyültél, és elmorzsoltál néhány könnycseppet - ilyenkor nem árt megbizonyosodni róla, hogy a sminked valóban bombabiztos, és nem látta kárát a meghatottságnak.