4 állítás, ami bizonyítja, hogy szuper dolog fiatalon megházasodni

Írta: ,

Néhány évtizeddel ezelőtt egészen más volt a helyzet párkapcsolatok terén. Az emberek többsége nagyon fiatalon házasodott meg, és a húszas évei elején a nők többség már gyermeket is vállalt (ha nem korábban). A 2000-es évekre viszont minden megváltozott: egyre tovább járunk iskolába, egyetemre, jobban fókuszálunk a karrierünkre, és sokszor csak 30 éves korunk felett házasodunk meg és alapítunk családot. Sőt, olyannyira ez lett a megszokott, hogy sokan furcsán tekintenek azokra, akik a húszas éveik elején házasodnak meg. Pedig valójában rengeteg előnye lehet annak, ha fiatalon mész férjhez!

1/4 Kevesebb csalódást tapasztalsz meg

Ugye, milyen szuper lenne, ha minél előbb megtalálnád a Nagy Őt, és megkímélhetnéd magad a sorozatos csalódásoktól?

Akik fiatalon házasodnak meg, ennek köszönhetően sokkal kevesebb negatív tapasztalatot tudnak a hátuk mögött.

Ez pedig rengeteg előnnyel jár a házasságra nézve: megingathatatlan bizalom és erős kötődés alakul ki a felek között, ráadásul a féltékenység is kisebb mértékben mutatkozik meg, hiszen nem nagyon fordulhat elő az, hogy az exek miatt lennének viták.

 

2/4 Együtt nőttök fel

A legtöbben 20-25 évesen még nem igazán tudják, mit szeretnének az élettől, milyen karrierre vágynak, sőt, azt sem, hogy egyáltalán merre szeretnének letelepedni.

Ha már ebben az életkorban házasok vagytok a szerelmeddel, egy dologban biztos lehetsz: hogy együtt fogtok felnőni.

Egyszerre tapasztaljátok meg azt, hogy milyen befejezni az egyetemet, mennyire nehéz a munkakeresés az első hónapokban, miközben segítititek egymást abban, hogy felelősségteljessé váljatok.

Nagyon erős kötődést teremt az, ha ezt nem egyedül tapasztaljátok meg, arról nem is beszélve, hogy egy közös célért teszitek mindezt.

3/4 Nyugodtabb és boldogabb vagy

A húszas évek egy része sokak számára a féktelen bulizást és az ismerkedést jelenti, ugyanis az emberek többsége szeretne minél előbb párt találni.

Ilyenkor rengeteg új inger ér téged: életedben először kell dolgoznod teljes állásban, átélsz számtalan csalódást, elveszítesz barátokat, és bizony sokszor kudarcot is fogsz vallani.

Ezért is olyan szuper dolog fiatalon házasodni!

Ilyenkor ugyanis biztos lehetsz abban, hogy van egy megbízható ember az életedben, akire mindig számíthatsz, és ez nagyon sok erőt ad az akadályok leküzdéséhez.

4/4 Jobb az anyagi helyzetetek

Nem egyszerű fiatalon, pályakezdőként a szakmádban boldogulni, hiszen többnyire nem kapsz hatalmas fizetést. Költened kell albérletre, szórakozásra, és a napi szükségletekre, ami alapjaiban megnehezíti a spórolást.

Fiatal házasként ez a teher is kisebb mértékben nyomja a válladat. Persze még így sem lesz minden tökéletes, azonban rengeteget segít, hogy nem egyedül kell megküzdened a problémákkal.

Nem kell idegenekkel megosztanod a szobád, hiszen a pároddal közösen fizettek mindent, amit egyébként egyedül kellene.

Ráadásul jobban is motiváljátok egymást a spórolásra, mert ugyanazokat az álmokat dédelgetitek.