10 tradicionális esküvői ruha a világ különböző tájairól

Kerekes Vivien
Írta: ,

Tudtad, hogy a manapság klasszikusnak számító menyasszonyi ruhák csak a 19. századtól lettek ennyire népszerűek? Ezt Victoria királynőnek köszönhetjük, aki elsőként vonult hófehérben oltár elé; ezt megelőzően a nők tradicionális viseletben, vagy az aktuális divat ruháiban esküdtek meg. Ma már szinte mindenhol a fehér hódít, de akad néhány ország, ahol sokan még mindig a hagyományokat követik!

1. Japán

 

A photo posted by Lan Phan (@lanphantastic) on


A japán esküvőkön nem ritka, hogy a menyasszony kettő, vagy akár több ruhát is visel a ceremónia alatt: általában fehéret és pirosat.

2. Ghána


Ghánában az esküvők nagyon színes eseménynek számítanak, méghozzá szó szerint! Ott ugyanis minden családnak megvan az egyedi szín- és mintakombinációja, ami azt jelenti, hogy ehhez hasonló darabokban vonulnak az oltár elé.

3. Sri Lanka


A legtöbb menyegzőn a középpontban határozottan a menyasszony áll; de ha esetleg egyszer részt veszel egy srí lankai lagzin, szinte biztos, hogy nem bírod majd levenni a szemed a vőlegényről! Ott ugyanis a férfiak ehhez hasonló díszes öltözetbe bújnak.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019