Nagy családban nőttél fel? Ezek biztosan ismerősek lesznek!

Írta: ,

Az ismerőseid mindig elcsodálkoznak, ha meghallják, hány tesód van? Sokkal könnyebben alszol el hangzavarban, mert hozzászoktál, hogy rengeteg ember van körülötted a lakásban? Ha te is nagy családban nőttél fel, valószínűleg órákon át tudnád sorolni ennek előnyeit (na és persze hátrányait is), de egy biztos: igazából imádtad, hogy a tesóid mindig körülvesznek! Ez a hat dolog pedig garantáltan ismerősen fog hangzani.

Állandó ünneplések Kép forrása: babble.com

1/6 Állandó ünneplések

Mindig akad olyan személy a családodban, akinek épp közeledik a születésnapja. Míg másoknál évente néhány alkalommal kerül sor ilyen ünneplésekre, addig nálatok teljesen megszokottá vált, hogy szinte minden hónapra jut egy szülinapi parti – és akkor még a névnapokról, ballagásokról, évzárókról nem is beszéltünk!

Ez persze gyermekként együtt járt azzal, hogy a pénzed egy részét ajándékokra költötted, így idővel kitaláltátok, hogy sokkal egyszerűbb (és költséghatékonyabb) közösen beszerezni a meglepetést.

Kámforrá vált ételek Kép forrása: theglitterguide.com

2/6 Kámforrá vált ételek

Egy doboz gabonapehely vagy egy zacskó cukor maximum egy napig tartott ki – már ha szerencséd volt. Mivel sokan laktatok egy házban, mindenki rögtön megrohamozta a hűtőt egy nagyobb bevásárlás után, ami két nap múlva pont olyan üresen nézett ki, mintha hetek óta nem jártatok volna boltban.

Kaptál egy csokit? Gyorsan meg kellett enned, mert ha túl sokáig hagytad a konyhában, valaki más biztosan megette helyetted.

Otthoni egyedüllét Kép forrása: livingwomen.net

3/6 Otthoni egyedüllét

Szinte ünnepként tartottad számon azokat a napokat, amikor pár órán keresztül végre egyedül lehettél otthon. Ilyenkor hangosan hallgathattad a kedvenc zenéidet, és egy darabig úgy érezhetted, az egész lakás a tiéd.

Persze egy idő után mindig furcsa lett a házban uralkodó csend, és bármennyire is jól érezted magad, mire a szüleid vagy a testvéreid megérkeztek, már nem is igazán akartál egyedül lenni.

4/6 Testvér/legjobb barát

Mindig volt a közeledben valaki, akivel beszélgethettél, játszhattál, vagy akitől segítséget kérhettél. Az „unalom” szót maximum hírből ismertétek, hiszen neked vagy a tesóidnak mindig támadt egy-egy jó ötletetek, amivel feldobhattátok a délutánokat.

Arról nem is beszélve, hogy egyúttal legjobb barátok is voltatok, így bármilyen problémával kellett szembenéznetek, mindig számíthattatok egymásra.

5/6 Túl sok név

A szüleid sokkal gyakrabban szólítottak valamelyik testvéred nevén, mint a sajátodon. De tényleg.

Ha akarnád, sem tudnád megszámolni, hány alkalommal kevertek össze a húgoddal vagy a nővéreddel, de még az sem volt ritka, hogy az öcséd nevén szólítsanak.

És bár tényleg hasonlítotok egymásra, sosem voltál túlzottan feldobva a gyakori névcserék miatt.

Hatalmas mérföldkő Kép forrása: weddinginclude.com

6/6 Hatalmas mérföldkő

Óriási mérföldkőnek számít, amikor végre úgy döntesz, hogy bemutatod a párodat a családodnak.

Hiszen pontosan tudod, milyen erős kötelék van közöttetek, és egy ilyen összeszokott csapat nehezen fogad be új tagokat.

Ráadásul azzal is tisztában vagy, hogy kismillió kérdésük lesz a barátodhoz – főleg akkor, ha a tesóid közül te vagy az első, aki komoly kapcsolatba kezd.