Hogyan kezeld az anyósodat, ha nem kedveled?

Írta: ,

Újabb kényes témához érkeztünk, ugyanis arra kértük meg néhány olvasónkat, írják meg, hogyan alakították ki anyósukkal a jelenleg fennálló, normális kapcsolatukat. Tapasztalataik talán neked is segítenek abban, hogyan kezeld a szerelmed édesanyját, ha nem kedveled...

Zsuzsi (32), orvoslátogató

1/5 Zsuzsi (32), orvoslátogató

„Eleinte nagyon nem kedveltem az anyósomat, és ha őszinte akarok lenni, a helyzet azóta is maximum egy kicsit javult.

Már nem is titkolom a párom előtt, de azért nem szidalmazom. Tudja, hogy mik azok a dolgok, amikben nagyon nem értek vele egyet, de azért szándékosan ki szoktam hangsúlyozni egy-egy jó tulajdonságát előtte, hogy úgy érezze, nem olyan rossz a helyzet.

Például amikor arról van szó, hogy mindenbe belekotnyeleskedik, hozzáteszem, milyen jól bánik az unokáival (nekünk még nincs gyerekünk, csak sógornőmnél látom). Ugyanígy viselkedem az anyóssal is: van, amiben nem engedek, de amiben egy kicsit is úgy érzem, hogy jót csinál, hosszasan ajnározom (mondjuk a húslevesét). Hiába, kell az önbizalmának, és így mindketten megnyugodhatunk.”

Andi (38), rendezvényszervező

2/5 Andi (38), rendezvényszervező

„Szerencsém van, mert az anyósom nagyon kedves nő volt, viszont a gyerekekkel kapcsolatban voltak nézeteltéréseink, mert amikor kisebb korukban nála nyaraltak, folyton halálra etette őket. Eleinte a férjemet kértem meg, hogy beszéljen vele (persze ő túl finomkodó volt, így nem lett eredménye), aztán én célozgattam óvatosan, de semmi értelme nem volt.

Szóval rájöttem, hogy ahogy általában, itt is az működik, ha valakinek kerek perec megmondod a véleményedet. Persze, hogy ne legyen sértődés, szépen elmagyaráztam, miért olyan fontos ez, és hogy ma már másképp mennek a dolgok.”

Kata (29), marketing menedzser

3/5 Kata (29), marketing menedzser

„Bár az anyósom látszólag nagyon kedves asszony, idegesít benne, hogy mindig azt sugallja, senki nem lehet elég jó nő a fiacskájának. Pedig igazán nem lehet velem gondja, az élet minden területén odateszem magam.

Arra viszont ki van bukva, hogy nem várom a fiát minden egyes nap 3 fogásos vacsorával. Erre csak azt szoktam neki mondani, hogy ha majd én is otthon leszek egész nap, mint ő, akkor biztosan lesz erre időm, de amíg dolgozom egész nap, mert szükség van az én keresetemre is, addig azt hiszem, belefér, hogy háromnaponta főzök csak normális vacsorát.

És minden másban is ugyanilyen szókimondó vagyok, hogy ne nőjön a fejemre!”

Dia (28), HR-es

4/5 Dia (28), HR-es

„Én a ráhagyós módszerben hiszek. Az anyósom tipikusan olyan nő, aki mindenkit elnyom maga körül, és azt hiszi, hogy csak neki lehet igaza.

Én viszont csendesebb, visszafogottabb vagyok, esélyem sincs vele szemben!

Szóval ;mindig hagyom, hadd mondja, amit akar, elengedem a fülem mellett. Az esküvőszervezésnél voltak a legnagyobb csetepaték, de azóta inkább nem foglalkozom vele.

Muszáj jóban maradni, egy család vagyunk.”

Hanna (33), tolmács

5/5 Hanna (33), tolmács

„Sajnos nálunk annyira eldurvultak a dolgok, hogy már csak évente kétszer találkozunk az anyósommal. Karácsonykor és húsvétkor 2 óra hosszára, de az is bőven elég.

Nyilvánvalóan próbált összeugrasztani engem és a férjemet, amire az volt a válasz, hogy „de szegény egyedül van, és ennyi idősen már úgysem változik meg”. Kösz szépen, én viszont túl fiatal vagyok ahhoz, hogy megkeserítse az életemet!

Szóval a férjem rendszeresen meglátogatja, de én csak a fontos eseményekkor megyek vele. Nekem ez a kezelési módszerem, szerintem tökéletes!”

Neked is van hasonló sztorid? Írd meg nekünk!