Dolgok, amiket csak a középső gyerekek érthetnek meg

Marcali Nóra
Írta: ,

A nagytestvér mindenben az első, a legkisebb pedig mégis csak a legkisebb, így a középsőnek hálátlan szerep jut. Persze szerencsésebb, ha a nagy és a kicsi például mindketten fiúk, míg a középső lány, vagy fordítva, de azért az élet ritkán ilyen igazságos. Azért nem kell kétségbeesni, hiszen sosem mostoha helyzet az, ha az embernek két testvére is van, akire számíthat. Íme, néhány dolog, amit olvasva a középső gyerekek biztosan egyetértően bólogatnak majd.

Függetlenség már fiatalon

Rád egyszerűen nem jutott annyi idő, mint amennyi az első szülöttre és a legkisebbre, de ez nem azért van, mert kevésbé szeretnek, egyszerűen így hozza az élet. Mit nyertél ebből? Függetlenséget és döntési lehetőséget, már egész korán.

Az a szörnyű középső ülés

Mindenki utál középen ülni az autóban, középső gyerekként azonban ez volt a sorsod, hiszen a szűk helyen a „nagytesó” már nem fér el olyan kényelmesen, a kicsi pedig egyszerűen kicsi. Sebaj, legalább kiláttál a két ülés között.

A kicsi, a nagy és a középső

Mikor a szülők bemutattak titeket, akkor is megkaptad ezt a furcsa jelzőt, mintha bizony a születési sorrend valamiféle tulajdonság lenne. Ennél is viccesebb, hogy egy ilyen nagycsaládban bizony a nagyszülők és a szülők is keverik néha a neveket, téged pedig idősebb és fiatalabb tesód nevén is előszeretettel szólítottak. Még mindig jobb, mint a „hogyishívják”. 

DragonImages/depositphotos.com

Én is itt vagyok!

Egész életedben te voltál a nővéred húga és az öcséd nővére, ami akárhogy is nézzük, igaz, de mégis csak jobb lett volna, ha néha te vagy az origó. Éppen ezért igyekezted magad minden módon kifejezni, ahogy csak lehetséges, divattal, extrém humorral és néha botrányos magatartással.

Nem volt saját tulajdonod

A legtöbb holmidat az idősebb tesódtól örökölted és nagyon vigyáznod kellett rá, hogy a kicsi megkaphassa. Pedig milyen jó lett volna néha anélkül használni azt a hátizsákot, hogy minden mozdulatnál ez jusson eszedbe.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!