Ismerd fel időben! 10 jel, hogy az új barátnőd mégsem az, akinek gondoltad

Pölz Kitti
Írta: ,
Ismerd fel időben! 10 jel, hogy az új barátnőd mégsem az, akinek gondoltad

Kép forrása: shutterstock

Mi, nők hajlamosak vagyunk arra, hogy szinte első látásra “beleszeressünk” egy jófej csajsziba és befogadjuk a barátaink körébe - persze vannak, akik egyáltalán nem ismerkednek és kizárólag a kisgyermekként megszeretett legjobb barátnővel ápolják a kapcsolatot, de vannak olyanok is, akik újra és újra megbíznak arra méltatlan emberekben. Te melyik csapatot erősíted?

Érdemes nyitott szemmel járnod, hiszen bárhol rád találhat egy új baráti kapcsolat, de azért teljesen vakon sem szabad minden kedvesnek tűnő emberben megbíznod... Ha ebből a 10 jelből akár csak egyet is tapasztalsz, jobb, ha átgondolod, kit is készülsz beengedni az életedbe!

A barátságotok feltételekhez kötött Kép forrása: unsplash.com

Talán ez az egyik legszembetűnőbb ‘tünete’ annak, hogy nem igaz barát áll melletted. Minden emberi kapcsolatban léteznek határok és bizonyos, két ember által elfogadott szabályok (nyilván megszakítanád a barátságotokat, ha testi vagy lelki erőszakba torkollna egy-egy beszélgetésetek, ez például egy íratlan határ, amit egyikőtök sem léphet át), de ha az új barátnő valamilyen feltételhez köti a kettőtök közötti viszonyt, akkor szinte biztos, hogy nem érdemli meg a szeretetedet.

Ha például a barátságotok legelején egy csomó ajándékot adtál neki, rendszeresen meghívtad kajálni vagy moziba, esetleg anyagilag is támogattad valamilyen formában és már szinte szóvá teszi, ha ezt nem adod meg neki folyamatosan, akkor egyértelműen feltételekhez kötött a kettőtök kapcsolata. De ugyanez jellemző akkor is, ha bizonyos szellemiség-, trend- vagy életfilozófia-követést vár el tőled... Minek olyasvalaki az életedbe, aki csak egy feltétel teljesülése után tud “szeretni”?

Máshogy viselkedik, ha többen vagytok Kép forrása: unsplash.com

Ez sem egy észrevehetetlen probléma - ha ez jellemző rátok, bizonyára már párszor tapasztaltad és megfogalmaztad magadban a következőt:

Miért viselkedik ilyen furán, ha többen vagyunk? Ha megjelenik egy pasi, rögtön le akarja nyomni a többi csajt?

Kedves veled, ha kettesben vagytok, de a többiek előtt szeret megalázó “poénokat hangoztatni irányodba? Vagy, ami még rosszabb: titkolja, hogy barátok vagytok?

Ha nem kapsz tőle bátorító szavakat és támogatást nagyobb társaságban, akkor biztosan nem ő a “nagy ő” a barátaid között...

Keress valaki mást; egy olyan embert, aki értékel és szeret téged, és ezt fel is vállalja!

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!