Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket, és megtudod mennyire igazi a barátságotok

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket, és megtudod mennyire igazi a barátságotok

Kép forrása: peus/depositphotos.com

Mielőtt elkezdjük: már az is intő jel, ha egyáltalán gondolkoznod kell azon, mennyire vagytok igazi barátok… Ha valóban minden rendben lenne köztetek, fel sem merülne benned a kétség. Azonban nem csak a párkapcsolatokban akadnak hullámvölgyek, bizony a barátságokban is jöhetnek nehéz időszakok. Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket, és kiderül, kell-e aggódnod!

A barátság feltétel nélküli megértésen, támogatáson és szereteten alapszik. Ez tehát egyértelműen azt jelenti, hogy számíthatsz rá, bármilyen baj ért – legyen az kicsi, vagy éppen jóval jelentősebb.

Ha nagyon egy húron pendültök, kérned sem kell, hogy támogasson, teljesen magától értetődő számára, hogy ha gondod van, akkor ott terem. Vannak olyan jó barátok is, akikkel nem tartjátok napi szinten a kapcsolatot, de maximálisan melléd állnak akkor, ha problémád akad, és szükséged van a segítségükre. Az ő hitelességüket sem kell megkérdőjelezned, garantáltan bízhatsz bennük.

Ugyanakkor azok a barátok, akik csak ímmel-ámmal támogatnak, esetleg nagyon kecsegtető ajánlatokat mondanak, ám tetteik nem igazolják szándékaikat, valószínű, hogy inkább csak a haveri minősítést érdemlik meg.

Tényleg örül a sikereidnek? Kép forrása: pdua/depositphotos.com

Egy igaz barátságban szó sem lehet irigységről. Mindig mindennek őszintén és szívből kell örülnötök, még akkor is, ha éppen rossz passzban vagytok.

Természetes, hogy utóbbi esetén nem fogtok kitörő lelkesedéssel fogadni mindent, de ebben az esetben a barát is pontosan tudni fogja, hogy nem szabad áradoznia.

Ha azonban azt veszed észre rajta, hogy messze nem olyan fesztelen az örömeid hallatán, esetleg megpróbál visszahúzni, kétségeket kelteni benned, akkor ne legyél annyira biztos a barátságotokban. Persze ezt a jelet nehéz tökéletesen beazonosítani, hiszen az is előfordulhat, hogy ő csak tisztábban látja a dolgokat, mint te (pl. ha fülig belezúgsz valakibe, aki benne nem kelt jó érzéseket) és lehet, hogy neki lesz igaza. Azért, ha gyakran van olyan érzésed, hogy féltékeny rád, a boldogságodra, valószínű te sem tudsz ugyanúgy nézni majd rá.

 

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)