5 jó tanács, ha a barátnőiddel élsz együtt

Berényi Nóri
Írta: ,
5 jó tanács, ha a barátnőiddel élsz együtt

Barátnőkkel összeköltözni mindig nagy buli, ráadásul rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodhatsz az együttélés alatt. Elmélyülhet a barátságotok, de akár meg is szakadhat, ugyanakkor ez ne szegje kedved, hiszen ez a tökéletes időszak arra, hogy igazán éljetek. Így amikor bekopogtat az ajtódon Mr. Big, már készen fogsz állni arra, hogy lehorgonyozz egy férfi mellett. Előtte viszont pár jó tanács, hogy a csajokkal is működjön a lakótársi viszony!

Fogadjátok el egymást! Kép forrása: the-wonderblog.tumblr.com

Nyilván azért vagytok barátnők, mert szeretitek egymást, de egészen más, amikor heti kétszer találkoztok, és az is, amikor együtt éltek.

Mindenki mást hoz otthonról, ezért először az a legnagyobb feladatotok, hogy elfogadjátok egymást és azt, hogy nem kell mindenben egyeznetek, illetve egyetértenetek.

Az elején még nagy a rózsaszín köd, hiszen imádjátok, hogy nem kell többé magas telefonszámlákat fizetnetek, de ügyeljetek arra, hogy ez az öröm hosszú távon is megmaradjon. A lényeg, hogy inkább próbáljátok meg elfogadni, és nem megváltoztatni a másikat!

Beszéljetek meg mindent! Kép forrása: shopstyle.com

Legyetek nyíltak és őszinték egymással; ha valami zavar, akkor inkább beszéld meg a barátnőddel, mert nincs olyan probléma, amire ne találhatnátok megoldást.

Ha például őrületbe kerget a rengeteg hajszál a lakásban, amit a barátnőd hagy maga után, akkor két dolgot tehetsz: vagy összeszeded te magad és kidobod a kukába (mert valljuk be, ez azért nem nagy fáradság), vagy megkéred, hogy szedje fel ő, és a jövőben is figyeljen rá, mert téged ez zavar.

Nyugi, biztos, hogy ezért nem fog megsértődni, sőt értékelni fogja az őszinteségedet. Ugyanakkor, ha ő áll elő hasonló kéréssel, akkor te is kedvezz neki.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv