Szakítás a barátnőddel? Néha elkerülhetetlen

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Bár nem annyira hirtelen, és általában nem is túl drasztikus módon, de időnként megesik, hogy a barátságok is véget érnek – akárcsak a szerelmek. De mi állhat a barátnői szakítások hátterében? És vajon hogyan kell kezelni az ilyen helyzeteket?

Mitől szakadnak meg a barátságok? Kép forrása: elitedaily.com

Féltékenység, elhanyagolás, távolság, rosszindulat, irigység… ezek a negatív körülmények akár egy rosszul működő párkapcsolatban is előfordulhatnak, de egy olyan barátságban is jelen lehetnek, ami elindult a lejtőn.

Ahogy a párkapcsolatok, úgy a barátságok világában sincs olyan aranyszabály, amiből arra következtethetnél, hogy ez a viszony már eleve halálra van ítélve, vagy egész biztosan egy életre fog szólni. Bár mindkét kapcsolat választott és önkéntes, mindkettő tönkremehet az idő múlásával.

A barátságok általában azért, mert a felek időközben megváltoznak, és emiatt már nem értik meg úgy egymást, ahogy az szükséges és alapvető lenne.

Szakítás okkal és ok nélkül Kép forrása: projectinspired.com

Sokan egészen elkeserednek, amikor a barátságuknak véget szakad, vagy a valaha szoros kapcsolat éppen megszakadni látszik. Pedig ez nem tragédia!

Nyilván rossz, ha eltávolodik mellőled az, akire idáig számíthattál, aki fontos volt neked, és akivel bármikor, bármiről beszélhettél. Nem csoda tehát, ha egy ideig úgy tudsz csak gondolni erre az egészre, mint elkeserítő, szomorú, és főleg érthetetlen dologra (különösen akkor agyalhatsz ilyesmin sokáig, ha nem igazán találod a kiváltó okokat).

De bármennyire furcsa, ahogy néha a párkapcsolatokban is csak egyszerűen „elromlik valami”, aminek következtében „eltávolodtok egymástól”, ez a megmagyarázhatatlan hullámvölgy a barátságokban is felütheti a fejét.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019