A small talk művészete - Tanulj meg könnyed csevejt folytatni bárkivel

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

A felszínes, könnyed beszélgetéseknek sokszor kapcsolatépítő szerepük van. Az a funkciójuk, hogy oldják a feszültséget, közelebb hozzanak ismeretlen embereket egymáshoz, gördülékenyebbé tegyék az ügyintézést, a konfliktuskezelést. A tét nélküli, súlyos témáktól mentes csevej miatt szimpatikussá válhat egymás számára két ember, bizalmat ébreszthetnek a másikban. Jó néha bevetni pár trükköt. Összeszedtünk pár dolgot, hogy mire figyelj oda az ilyen csevegéseknél.

Vannak helyzetek, amikor összekényszerülünk idegenekkel, mondjuk egy váróteremben, utazáskor a vonaton, repülőn, vagy nagy családi eseményeken, ahol a rég nem látott, alig ismert távoli rokonnal kellene beszédbe elegyedni.

Kínos pillanatokat szülhet a hallgatás. Jó érzés pozitív benyomást tenni valakire, ezért nem nagy áldozat pár percre, néhány órára ellazulni és egy megnyerő, kedves arcodat megmutatni a másiknak.

Ő majd így fog emlékezni rád!

Lehetséges, hogy egy váratlan beszélgetésből hosszabb távú kapcsolat születik, vagy a kölcsönös érdeklődés továbblendíti az eseményeket.

Pszichológusok rámutattak arra, hogy azok a férfiak, akik egyébként nem szeretnek sokat mellébeszélni, de jók a small talk-ban, könnyebben és produktívabban tudnak üzletet kötni, érdeket érvényesíteni, a munkahelyükön pozíciókat ugrani.

Azok az emberek, akik egyből be tudnak dobni egy olyan témát a másiknak, amiről érzik, hogy közös pontra találtak, sikeresebbek lehetnek a kapcsolatépítés terén.

Gondolj arra, hogy az alkalmi beszélgetőpartnered lehet, hogy egyszer kapcsolati tőkét, ismeretséget jelenthet a számodra.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba