Segítség, lemaradtam a barátaimtól! 4 ok, amitől ezt újragondolod

Írta: ,

Volt már olyan, hogy a barátaid sorra árasztottak el legújabb sikersztorijukkal, mert, vagy éppen eljegyezték őket, vagy a munkájukban remekeltek, esetleg néhány hónapra kivonva magukat a forgalomból, világutazóvá váltak? Te pedig azon töprengtél, hogy hozzájuk képest, még sehol nem tartasz. Teszünk róla, hogy ezt másképp gondold!

Ne legyél irigy! Kép forrása: facebook.com

1/4 Ne legyél irigy!

Automatikus emberi tulajdonság, hogy vágyunk a sikerre és a jó dolgokra, viszont nehezen emésztjük meg, ha ez nem velünk történik.

Pontosan ezért, a legtöbb ember képtelen más sikerének örülni, még akkor is, ha ez egy hozzá közel álló személlyel történik.

És beindul az irigység spirál, amiből nagyon nehéz szabadulni.

De gondolj csak bele, mi történne akkor, ha sikeres emberek történeteit insiprációként használnád és azt mantráznád magadnak, hogy: „ha neki is sikerült, akkor nekem is sikerülhet”.

Ha ez a személy pedig történetesen az egyik barátod, akkor kérj tőle tanácsot, mi kellett ahhoz, hogy megvalósítsa terveit. Lehet, hogy mond egy olyan mondatot, amitől máris szárnyra kél a kreativitásod.

Tehát irigykedés helyett, inkább építkezz a sikersztorikból.

2/4 Jaj ne, már ő is elkelt!

Mindenkinek van olyan lány ismerőse, aki a mérce arra az esetre, ha bizonytalan lenne a szerelmi életében. Ő az örök szingli, akiről soha nem tudnánk elképzelni, hogy feleség, esetleg családanya válna belőle.

De, ha azzal kell szembesülnünk, hogy már őt is eljegyezték, akkor nagy valószínűséggel eljött a világvége. Ismerős szitu?

Nos, azért felesleges az önsajnálat mélyére zuhannod, mert ez nem mérvadó neked. Igaziból senki élete sem mérvadó számodra, egyedül a tiéd.

Ez mind figyelemelterelés, ami meggátol abban, hogy a saját életedre koncentrálj. Sokkal inkább nézd pozitívan a dolgot. Ha ő párra lelt, akkor neked miért ne sikerülhetne?

Szóval, azt az energiát, amit az eljegyzéses posztok mérgelődése vesz el, inkább használd fel arra, hogy a saját életedet jobbá tegyed.

Nem kell mindenkinek ugyanott tartania! Kép forrása: darlingmagazine.org

3/4 Nem kell mindenkinek ugyanott tartania!

Lehet, hogy még te is ahhoz a generációhoz tartozol, akiknek megmondták, hogy mi az élet rendje.

Tanulás, még több tanulás, megismerkedés a Nagy Ő-vel, házasság, gyerekek, boldog élet… Biztos még ki tudnád egészíteni jó pár állomással, de tényleg mindenkinek ez lenne megírva a sorsában?

Miért kellene mindenkinek ugyanott tartania?

Mi baj azzal, ha valaki az elvárt kortól később találkozik élete szerelmével, esetleg a negyvenen túl vállal gyereket? Egy szóban összefoglalva, semmi!

Ezek régi viselkedésminták, amiket legtöbben hozunk magunkkal és nagyon nehéz legyőzni a belső frusztrációt, hogy ne érezzük magunkat folyamatos késésben.

Inkább élvezd ki azt az élethelyzetet, amiben most vagy, mert minden változik és pont az adja meg az élet pikantériáját, hogy ez a változás senkinél sem egyforma.

Határozd meg a saját céljaidat! Kép forrása: blog.freepeople.com

4/4 Határozd meg a saját céljaidat!

Fogadd meg, hogy mostantól nem tekintesz kifelé és maximum a saját magad által kitűzött céloktól tudsz lemaradni. Döntsd el, hogy mit szeretnél elérni az életben és készíts erről egy részletes listát.

Legyen olyan része, ami a szerelemre, családra, munkára, emberi kapcsolataidra vonatkozik és a céljaid mellé rendelj reális időpontot is.

Kiemelnénk a reális szót, mivel sokan (legtöbbünk) mindent azonnal szeretnének és nem hagynak elegendő időt arra, hogy valami nagyszerű dolog kibontakozzon.

Így, ha valami nem sikerül elsőre, ne csüggedj el, csupán adj kellő időt a céljaidnak.

Miután pedig felvázoltad a terveidet, rájössz, hogy egyáltalán nem vagy lemaradva senkitől.