Segítség, lemaradtam a barátaimtól! 4 ok, amitől ezt újragondolod

Berényi Nóri
Írta: ,

Volt már olyan, hogy a barátaid sorra árasztottak el legújabb sikersztorijukkal, mert, vagy éppen eljegyezték őket, vagy a munkájukban remekeltek, esetleg néhány hónapra kivonva magukat a forgalomból, világutazóvá váltak? Te pedig azon töprengtél, hogy hozzájuk képest, még sehol nem tartasz. Teszünk róla, hogy ezt másképp gondold!

Ne legyél irigy! Kép forrása: facebook.com

Automatikus emberi tulajdonság, hogy vágyunk a sikerre és a jó dolgokra, viszont nehezen emésztjük meg, ha ez nem velünk történik.

Pontosan ezért, a legtöbb ember képtelen más sikerének örülni, még akkor is, ha ez egy hozzá közel álló személlyel történik.

És beindul az irigység spirál, amiből nagyon nehéz szabadulni.

De gondolj csak bele, mi történne akkor, ha sikeres emberek történeteit insiprációként használnád és azt mantráznád magadnak, hogy: „ha neki is sikerült, akkor nekem is sikerülhet”.

Ha ez a személy pedig történetesen az egyik barátod, akkor kérj tőle tanácsot, mi kellett ahhoz, hogy megvalósítsa terveit. Lehet, hogy mond egy olyan mondatot, amitől máris szárnyra kél a kreativitásod.

Tehát irigykedés helyett, inkább építkezz a sikersztorikból.

Mindenkinek van olyan lány ismerőse, aki a mérce arra az esetre, ha bizonytalan lenne a szerelmi életében. Ő az örök szingli, akiről soha nem tudnánk elképzelni, hogy feleség, esetleg családanya válna belőle.

De, ha azzal kell szembesülnünk, hogy már őt is eljegyezték, akkor nagy valószínűséggel eljött a világvége. Ismerős szitu?

Nos, azért felesleges az önsajnálat mélyére zuhannod, mert ez nem mérvadó neked. Igaziból senki élete sem mérvadó számodra, egyedül a tiéd.

Ez mind figyelemelterelés, ami meggátol abban, hogy a saját életedre koncentrálj. Sokkal inkább nézd pozitívan a dolgot. Ha ő párra lelt, akkor neked miért ne sikerülhetne?

Szóval, azt az energiát, amit az eljegyzéses posztok mérgelődése vesz el, inkább használd fel arra, hogy a saját életedet jobbá tegyed.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019