Rossz házigazda vagy, ha ezekre nem figyelsz oda - a vendégeid szerint

Szirák Viki
Írta: ,
Rossz házigazda vagy, ha ezekre nem figyelsz oda - a vendégeid szerint

Kép forrása: unsplash.com

Vendégeket hívni az otthonodba csak a filmekben tűnik egyszerű dolognak, hiszen a vacsora nem varázsolja magát oda az asztalra, a jótündér keresztanya sem rak rendet, amíg te pihensz, és a többiek szórakoztatása sem egyszerű feladat. Ezért könnyű elsiklani a részletek felett, és minden jóindulat ellenére is átlépni a rossz házigazda szerepkörbe. Ha az alábbiakat csinálod, ez fog történni; de azt is elmondjuk, hogyan javíthatsz a helyzeten!

Az ajándék Kép forrása: pexels.com

A kimondatlan szabály az, hogy a vendégek sosem érkeznek üres kézzel, de ez a gyakorlatban rengeteg dolog miatt történhet máshogy.

Lehet, hogy valaki egyenesen a munkahelyéről jött, vagy dugóba került és nem akart késni; ezért nem is szabad elvárni tőlük, hogy ajándékkal a kezükben jelenjenek meg az ajtód előtt.

Ha erre észrevétlenül mégis utalást tennél – még ha nem is rosszindulatból –, az biztos, hogy akkor az egész este hangulatának lőttek, és egy darabig nem számíthatsz a látogatásukra.

Ha viszont a program előtt egy-két nappal érdeklődnek, mit hozhatnak, és ragaszkodnak ehhez, akkor segítsd ki őket, és javasolj valami apróságot. Például egy üveg bort vagy egy kisebb desszertet.

Elmarad a bemutatás Kép forrása: pexels.com

Több vendéget is meghívtál magadhoz, és nem mindenki ismeri a társaság összes tagját?

Bár a nagy sürgés-forgásban könnyű megfeledkezni arról, kik találkoztak már korábban, akkor is próbálj meg erre odafigyelni, és mutasd be őket egymásnak.

Ha ezt nem teszed meg, valószínűleg ők is feltalálják magukat, de sokkal kellemetlenebb lesz a hangulat, és téged sem tüntet fel szuper házigazdaként.

Sőt, a legjobb, ha a bemutatás során megemlítesz egy-két dolgot, ami közös az érdeklődési körükben, hogy amíg te épp nem vagy ott velük, legyen téma, amiről beszélgetni tudnak.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!