5 figyelmeztető jel, hogy rossz emberrel barátkozol

Írta: ,

Könnyen eshetünk abba a csapdába, hogy túl későn jövünk rá: olyan embert engedtünk közel magunkhoz, aki valójában meg sem érdemelte volna. Ha a „barátnőddel” kapcsolatban egy idő után feltűnnek az alábbiak, érdemes megfontolnod, hogy továbbra is barátkozz-e vele.

Soha nem kérdez felőled Kép forrása: brandymelvilleusa.com

1/5 Soha nem kérdez felőled

Persze neked mindig végig kell hallgatnod, vele épp milyen szuper dolgok történtek. Ha visszagondolsz, nem is nagyon találsz olyan jelenetet az emlékeid között, amikor ő hallgatott és te meséltél.

Nem szeretnénk elszomorítani, de ez valószínűleg azért van, mert nem érdekled annyira, hogy energiát áldozzon erre.

Valljuk be, mindannyiunk életében vannak olyan pillanatok, amikor annyira lefoglalnak a saját dolgaink, hogy képtelenek vagyunk 100%-osan a barátnőnk beszámolójára koncentrálni, de ha valakinél ez szinte állandó, és azt veszed észre, hogy egyáltalán nem kíváncsi rád, nem érdemes tovább keresned a társaságát.

Ha ráhajt a pasidra Kép forrása: instagram.com

2/5 Ha ráhajt a pasidra

Nők vagyunk, imádunk versenyezni egymással. Nincs is ezzel semmi baj, de azzal már igen, ha a pasikon megy a harc – főleg, ha a tiédről van szó.

Ez egy nagyon kényes szituáció, hiszen az állítólagos barátnődről van szó, ráadásul, ha rákérdezel, biztosan azt a választ kapod, hogy csak beképzeled az egészet.

De ha a belső hangod azt súgja, hogy ennél több van a dologban, inkább beszélgess el vele.

Nem örül a sikereidnek Kép forrása: totalbeauty.com

3/5 Nem örül a sikereidnek

Néha jól esik összeülni a barátnőkkel és panaszkodni egy sort, megbeszélni egymással a munkahelyi, párkapcsolati gondokat, és egymásra találni, ha épp hasonló cipőben járunk az élet valamely területén. De mi történik akkor, ha valami megváltozik az életedben (vagy te változol), és hirtelen minden jobbra fordul körülötted?

Egy jó barát ilyenkor veled együtt éli meg a sikereidet, sőt inspirálódik általuk, de sajnos akad olyan is, aki ennek hatására eltávolodik tőled. Azt állítja, hogy megváltoztál, sőt a siker annyira elvette az eszedet, hogy ő már nem is fontos számodra. Bár ez is megtörténhet, azért ne rögtön magadban keresd a hibát. Igenis megérdemled a sikert, amit te magad értél el. Vedd körbe magad olyan barátokkal, akik örülnek ennek!

Rosszindulatú megjegyzéseket tesz rád Kép forrása: mod-beauty.tumblr.com

4/5 Rosszindulatú megjegyzéseket tesz rád

Persze előfordulhat, hogy néha észre sem veszi, ha megbánt valamivel, de ha már többször jelezted neki, hogy bizonyos beszólásai rosszul esnek, és ennek ellenére sem hagy fel velük, érdemes inkább ritkítanod a vele való találkákat...

Ez fokozottan igaz arra az esetre, ha a rosszindulatú megjegyzéseit ráadásul nem csak négyszemközt, hanem más barátaitok előtt teszi rád.

Folyton kihasznál Kép forrása: volcom.com

5/5 Folyton kihasznál

Egy barát melletted áll a jó és a rossz pillanatokban is, és mindig számíthatsz rá a bajban – természetesen ez visszafelé is igaz. Biztos te is kértél már szívességet a barátnőidtől, és ők is kértek már tőled.

Ez így van rendjén, azt azonban muszáj felismerned, ha valaki csak azért barátkozik veled, hogy hasznot húzzon a kapcsolatotokból.

Egy ideig talán még tűröd is, mert szereted az illetőt, de ilyenkor tedd fel magadban a kérdést: ez az érzés vajon kölcsönös?