Őszi takarítás lélekben: 5 ember, akit jobb, ha hátrahagysz

Zabolai Margit
Írta: ,

Szinte természetes, hogy ősszel átválogatjuk a ruháinkat, letöröljük a port, kicsit felfrissítjük a lakást. De talán ennél is nagyobb szükségünk van arra, hogy a lelkünkben rendet tegyünk – nem csak ősszel, bármikor. Ha viszont eddig nem tetted, akkor most, egy kellemes őszi estén, egy bögre tea mellett talán érdemes átgondolni, mit is kellene rendszerezni az életedben. Míg a szeretteidre és önmagadra például fordíthatnál több időt, van néhány ember az életedben, akit talán ideje lenne elengedni.

A se veled, se nélküled kapcsolatod

Szinte mindannyiunk életében van valaki, akivel érezzük, hogy nem működik, tudjuk, hogy nem is fog, és ha éppen működik is, akkor sem vagyunk boldogok vele – különben nem kerülnénk megint a se veled állapotába.

Aztán valahogy mégsem tudunk megszabadulni ezektől a kapcsolatoktól. Talán azért, mert félünk a fájdalomtól, félünk a magánytól, félünk a változástól.

Mégis csak azt tudjuk mondani, jobbat teszel vele mindenkinek, ha elengedsz egy olyan kapcsolatot, amiből már egyértelműen semmi jó nem fog kisülni.

Lehet, hogy fájni fog, de ez így természetes. Az majd idővel elmúlik. A fájdalom után viszont szabadság, tiszta, friss esélyek és megspórolt energia marad.

A vetélytárs

Különös dolog, hogy kit tartunk barátainknak. Alapvetően azokról az emberekről mondhatjuk el ezt, akikkel együtt örülünk és együtt sírunk, ugyanúgy érzünk egymás sikerei vagy kudarca iránt.

Némi versengés persze itt is kialakulhat, az ember már csak ilyen, de sokan képesek vagyunk évekig a baráti körünkben tartani valakit, aki a frusztráción kívül semmi mást nem adott nekünk.

Ha van valaki, akit eszedbe sem jutna felhívni, mikor bajban vagy, ellenben alig várod, hogy elmondhasd neki, ha valamiben sikered volt, mert azt reméled, hogy ettől majd végre magával egyenlőnek tekint, akkor ideje észrevenni, hogy ti nem barátok, csak egymás energiavámpírjai vagytok.

Jobb, ha az utatok különválik.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019