Összejött két barátod? Ezt csináld, hogy ne érezd magad kínosan a társaságukban

Írta: ,

Ha egy baráti társaságban összejön két ember egymással, az gyakran felborítja az addigi rendet. Ezentúl valószínűleg több időt fognak egymásnak szentelni, a többieket pedig hanyagolják egy kicsit. Nagyon fontos, hogy jól kezeld ezt a helyzetet és elfogadd a kapcsolatukat. Ilyenkor életbe lépnek bizonyos íratlan szabályok, amire oda kell figyelned, ha nem akarod kellemetlenül érezni magad a társaságukban. Mutatjuk, melyek ezek!

Nem vagy felesleges harmadik Kép forrása: instagram.com

1/5 Nem vagy felesleges harmadik

Ha összejött két barátod, akkor onnantól kezdve sokszor feleslegesnek érezheted magad. Megfordulhat a fejedben, hogy ezentúl nem mész el velük sehova, mert kényelmetlennek éreznéd magad a társaságukban.

Ha azonban meg akarod tartani a barátságukat, ne gondolj ilyen butaságokra! Tudnod kell, hogy számítanak rád és nem akarják amiatt megszakítani veled a kapcsolatot, mert ők egymásba gabalyodtak.

Bár mondani könnyű, próbálj meg ezentúl is úgy viselkedni, mint azelőtt tetted, hogy egy pár lettek.

Vigyél magaddal plusz egy embert Kép forrása: kodiakstag.tumblr.com

2/5 Vigyél magaddal plusz egy embert

Ha már semmi nem segít és kényelmetlenül érzed magad a társaságukban, ne mondd le velük a találkozókat, hanem szervezz be egy negyedik embert is!

Elhívtak egy koncertre, de úgyis tudod, hogy egymást fogják közben ölelgetni?

Akkor vigyél magaddal még egy ismerőst, ha már négyen vagytok, nem is olyan kínos a helyzet.

Ha gondolod, akár szét is válhattok néha, elmehettek az ismerősöddel egy italért, így legalább a párnak is lesz pár percre csak egymásra.

Ha vitatkoznak, hagyd őket magukra Kép forrása: socialsurvival.tumblr.com

3/5 Ha vitatkoznak, hagyd őket magukra

Ha összejön két barátod, a legfontosabb, hogy semmiképp ne avatkozz bele a dolgaikba. Gondolunk itt arra, hogy néha összevitatkozhatnak.

Ilyenkor ne akard eljátszani a bíró vagy a békéltető szerepét, bármennyire is szereted őket, el kell, hogy fogadd, ez pont olyan dolog, ami csak kettejükre tartozik.

Hagyd, hogy közösen, ketten megoldják a problémáikat. Persze amennyiben segítséget kérnek tőled, akkor legyél ott mellettük, adhatsz nekik jótanácsokat, de kéretlenül semmiképp ne avatkozz bele az ügyeikbe.

Értsd meg, hogy néha kettesben akarnak maradni Kép forrása: mospensstudio.com

4/5 Értsd meg, hogy néha kettesben akarnak maradni

Lehet, hogy még akkor is sülve-főve együtt szeretnél lenni velük, ha már összejöttek, azt azonban meg kell értened, hogy szükségük van olyan programokra is, ahol csak kettesben lehetnek.

Ne sértődj meg akkor, ha nem hívnak el moziba vagy egy buliba, lehet, hogy egy kicsit szeretnének kettesben romantikázni.

Teljesen érthető dolog ez, ezzel nem akarnak téged megbántani és nem is akarnak egyedül hagyni, de szükségük van egy kis privát szférára.

Támogasd őket, de ne erőltess rájuk semmit Kép forrása: thepioneerwoman.com

5/5 Támogasd őket, de ne erőltess rájuk semmit

A barátaidnak akkor is szüksége van a támogatásodra, ha már kettejük között igen szoros kötelék alakult ki. Hidd el, nagyon bántaná őket, ha ezentúl már nem állnál mellettük és nem lennél ott, amikor szükségük van rád.

Gondolkodj pozitívan, legyél vidám, ha azt látják rajtad, hogy jól érzed magad, ők is boldogabbak lesznek.

Ugyanakkor nem szabad átesni a ló túloldalára sem, ha túl lelkes vagy, hogy végre összejöttek vagy sikerült őket összeboronálni, ne gondolj azonnal esküvőre.

Hiba lenne máris a koszorúslány-ruhádat tervezgetni és a nászutat szervezni nekik. Hagyd, hadd alakuljanak a dolgok maguktól, ők tudni fogják, ha ez egy örökké tartó kapcsolat vagy sem.