Örök barátság? Mi van, ha vége van? Tippek a "szakításhoz"

Írta: ,

Az igazi barátság egy életre szól. Ott vagytok egymásnak, amikor boldogok vagytok és akkor is, amikor nem minden felhőtlen. Az idők változnak, csakúgy, mint a téged körülvevő személyek az életedben, és néha eljön az a pillanat, hogy ahhoz, hogy valami újnak is lehetőséget adj, valakit el kell engedned. Mikor jön el ez a pont és hogyan is csináld pontosan? Segítünk!

A bizalom hiánya Kép forrása: okchicas.com

1/6 A bizalom hiánya

Mint minden kapcsolatnál, a barátságoknál is a legfontosabb pillér, amire építkezhettek, az a bizalom.

Normális, ha vannak hullámvölgyek és konfliktusok az életedben, de ha a bizalom egyszer eltűnik, azt nagyon nehezen tudjátok csak visszaállítani.

Ha úgy érzed, hogy ez nem csak egy szokásos veszekedés volt a legjobb barátnőddel, hanem több annál, akkor neked kell döntened.

Hajlandó vagy-e újra elkezdeni felépíteni vele azt, amitek volt, képes vagy-e megbocsátani vagy inkább véget vetsz a dolognak.

 

Folyamatosan húzódik Kép forrása: junesixtyfive.com

2/6 Folyamatosan húzódik

Egy-egy veszekedés egy fiúval kapcsolatban, kisebb-nagyobb konfliktusok a mindennapokban, mosolyszünetek néhány hétig.

Ezek teljesen normálisak egy barátságban, sőt, a legtöbbször ezek vezetnek olyan beszélgetésekhez, amik előreviszik a kapcsolatotokat.

Azonban fontos, hogy észrevedd, hogy különbség van ezek között és a között, ha a problémáitok mindig ugyanoda vezetnek vissza.

Ha minden veszekedés ugyanabból indul és ugyanoda érkezik, akkor vagy rászánjátok magatokat, hogy végre lezárjátok ezt és tiszta lappal indultok vagy ideje azon gondolkozni, hogy hogyan tudtok majd egymás nélkül élni.

Más életszakaszban vagytok Kép forrása: cutypaste.com

3/6 Más életszakaszban vagytok

Teljesen normális, hogy ahogy az évek múlásával te is változol, a baráti kapcsolataid is átalakulnak.

Ezek alapján teljesen normális, hogy a sulis években szinte elválaszthatatlan barátnőddel manapság már keveset beszélsz és a veled egy életszakaszban, hasonló problémákkal és kérdésekkel küzdő barátaiddal több időt töltesz együtt.

Nem egyenes arányos, hogy ha változol vagy a környezeted változik, akkor azok a barátságok elhalványulnak, akik nem passzolnak egyértelműen a képbe, de egy biztos, sokkal többet kell dolgoznod értük.

Ha úgy érzed, hogy továbbra is megvan a kötődés és a barátság kölcsönös, akkor küzdj érte, ellenkező esetben viszont mondj búcsút neki, hidd el, többet nyersz vele!

Távolodj el Kép forrása: weddbook.com

4/6 Távolodj el

Most, hogy körvonalazódott, hogy melyek azok a szituációk, amikben érdemes elgondolkodnod a szakításon, nem árt, ha néhány módszert is mutatunk hozzá.

Az egyik jó taktika, ha megpróbálsz tudatosan távolodni a másiktól.

Ha úgy döntöttél, hogy a te életed jobb lesz e nélkül a bizonyos személy nélkül, akkor keresd kevesebbet, ne üzenj neki, ritkítsd a találkozókat és foglald el magad mással.

Ha te nem keresed őt, egy idő után átalakulnak a dolgok, és már nem ti lesztek egymásnak azok, akik mindent megosztanak a másikkal.

 

Légy őszinte Kép forrása: flickr.com

5/6 Légy őszinte

Ahogy te is elvárod a környezetedtől, hogy őszinte és egyenes legyen veled, úgy neked is annak kell lenned, bármilyen nehéz is.

Az azonban, hogy őszinte vagy a barátaiddal, nem feltétlenül jelenti azt, hogy meg is kell bántanod őket.

Lehet, hogy azért ment gallyra a kapcsolatotok, mert nem bízol meg a másikban, de ez nem azt jelenti, hogy a szemére kell vetni a hibáit.

Sokkal taktikusabb és kíméletesebb, ha inkább azt mondod neki, hogy számodra a bizalom és a hűség fontos, és jelenleg nem érzed úgy, hogy ezt újjá tudod építeni magadban vele kapcsolatban.

Az üzenet ugyanaz, mégis elegánsabb, mint az első verzió, nem igaz?

Légy praktikus Kép forrása: barefootblonde.com

6/6 Légy praktikus

Lehet, hogy eldöntötted magadban, hogy tudatosan eltávolodsz a barátnődtől, de nem árt, ha ezt is okosan teszed.

Egyrészt jó, ha ez fokozatos, hiszen így neked és neki sem okozol túl nagy törést az életében, azaz nem muszáj egyik napról a másikra minden kapcsolatot megszakítanod, az is elég, ha egy pont után már nem találkoztok kettesben, és nem vele osztod meg a személyes problémáidat. Másrészt pedig mindig légy kedves és őszinte.

Sosem tudhatod, hogy néhány hónap vagy év távlatából hogyan fogod értékelni ezt a lépésedet, és ha szép szavakkal váltatok el egymástól, akkor mindig van esély az újrakezdésre, ezt pedig nem érdemes már előre elvenned magadtól.