5 tény, ami bebizonyítja, hogy te vagy önmagad legjobb barátnője

Berényi Nóri
Írta: ,

Sok ember életében látom, hogy ragaszkodnak a nagy baráti társasághoz, a nyüzsgéshez, viszont képtelenek önmaguk társaságában eltölteni akár egy órát is. Hogy miért van ez? Talán egyszerű ragaszkodás, vagy menekülés állhat a háttérben, de az is elképzelhető, hogy az illető nem ismeri eléggé önmagát, nem tudja, hogy mi tenné boldoggá, így folyamatosan másoktól teszi függővé hangulatát. De ez persze változhat…

A végén úgyis csak magadra számíthatsz! Kép forrása: pexels.com

Persze azért ez így nem teljesen igaz, vagy mégis?

Nagyon szerencsés vagy, ha világ életedben számíthattál a családodra, ha támogató közegben nőttél fel, esetleg gyerekkorod óta szoros barátságban állsz bizonyos emberekkel, de mégis azt gondoljuk, hogy végtére is, mindenki csak önmagára számíthat igazán. Ahogy a szüleink is ezerszer a fejünkhöz vágták, ők nem tudnak helyettünk tanulni, pedig biztosan jó párszor megtették volna.

Vagy vegyük például a szerelmet. A szerelem is egy törékeny virágszál, amit ápolni, gondozni kell és soha nem vehetjük alapvetőnek, hogy van. Azért fontos ezt elmondani, mert mi van akkor, ha a szerelem elmúlik???

Ő már nem lesz ott, viszont te még mindig ott leszel magadnak.

A barátok fontosak, de… Kép forrása: pexels.com

Korántsem annyira, mint te magad! Természetes, hogy szeretsz a barátaiddal lenni, kimozdulni, szórakozni, de ne feledd, hogy ők csak az életed részei, nem az egészet képzik.

Legalább ennyire igaz ez a párkapcsolatra, szóval soha ne másoktól tedd függővé saját magad boldogságát.

Az ember úgy lett „kitalálva”, hogy akár egyedül is képes legyen helytállni az életben. Nem, egyáltalán nem kell remeteként élned ezentúl, de figyelj arra, hogy önmagaddal is tölts elegendő időt.

Érezni fogod, hogy mennyi ez az időtartam és ennek függvényében alakítsd ki a társasági életedet.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!