Olvasóinkat kérdeztük: mire jók a női „cicaharcok”?

Berényi Nóri
Írta: ,

Valahogy elfogadott tény lett az idők során, hogy a nők folyamatosan harcban állnak egymással. Van, aki ezt nyíltan vállalja és van, aki elhallgatja, de azért sejteni lehet, hogy utóbbi tábor tagjai is hasonlóképp gondolkoznak. Talán már te is sokszor feltetted a kérdést, hogy miből fakad a nők közötti rivalizálás és hova vezet mindez? Négy nőt és egy férfit kértünk meg, mondják el, szerintük mire jók a női „cicaharcok”?

Noémi (25) Kép forrása: tumblr.com, margheworld

„Őszintén? Semmire! Azt hiszem, soha nem tudtam igazán megbízni a nőkben, mert mindig ott volt közöttünk a rivalizálás. Persze az én legjobb barátnőm is lány, talán ő az egyetlen, akinél tudom, hogy ez nem áll közénk, de az összes többi nőre ez nem igaz.

Sokkal jobban elvagyok férfiak társaságában, mert őket teljesen hidegen hagyja, hogy éppen mennyire illik a cipőm a táskámhoz, nem kritizálnak, csak dícsérnek. A nők többsége ezzel szemben szeret tetőtől talpig végigmérni, majd véleménytükröző arckifejezést vágni, ha éppen nem az ő ízlése szerint öltözködtem fel. De szerintem mindig az foglalkozik ennyit egy másik emberrel, akivel valami nagyon nincs rendben, hiszen a boldog emberek nem ragadnak le ezen a szinten. Lehet, hogy ez általánosítás volt és nem gondolom, hogy az összes nő ilyen, de azért tudnék ujjal mutogatni.”

Vera (25) Kép forrása: tumblr.com, katinnyc

„Szerintem alapvetően a női játszmák gyökere az önbizalomhiányból fakad.

Azért kezdenek el féltékenykedni, irigykedni más nőkre, mert magukkal nincsenek maradéktalanul megelégedve.

Nem szeretek közhelyekkel dobálózni, de elsősorban mindig magunkban kell helyre tenni a dolgokat és utána lehet elérni bármi változást.

Az, hogy más nőkre irigykedünk és a kapcsolatainkban féltékenykedünk, semmi jóra nem vezet, inkább tovább szítja a problémáinkat.”

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019