Nehezen jössz ki az emberekkel? Ez nem csak a rossz tulajdonságaid miatt lehet!

Írta: ,

Néha úgy érzed, senkivel sem találod a közös hangot? Nehezen alakulnak jól a kapcsolataid, akár barátságról, akár szerelemről beszélünk? Ez nem csak azért lehet, mert sok rossz tulajdonságod van – éppen ellenkezőleg! Megeshet, hogy erős személyiségednek köszönhetően pont azokkal a vonásaiddal riasztod el az embereket, amiket egyébként kívánatosnak tartunk (legalábbis elméletben).

Érdeklődő vagy Kép forrása: racorn/Depositphotos

1/5 Érdeklődő vagy

Ez a tulajdonságod leginkább kíváncsiságodból ered, ami bár sok esetben előnyös (pl. a tanulás során), egyes emberek éppen emiatt tolakodónak érezhetik a személyiségedet. Bár esetedben erről szó sincs, hiszen te mindig őszintén érdeklődsz és csevegsz, meg kell értened, hogy másoknak már intim az a kérdés, ami számodra teljesen hétköznapi.

Szóval, ha néha azt érzed, hogy mások a te nyitottságod ellenére is zárkózottá válnak melletted, mégpedig röviddel a beszélgetés megkezdése után, akkor gondolhatsz arra, hogy kicsit túlzásba vitted a kíváncsiskodást. Legyél kicsit tapintatosabb, ellenkező esetben elesel attól a sok-sok élménytől, amit természetedből eredő kíváncsiságod tartogat számodra.

Őszinte vagy Kép forrása: doodko/Depositphotos

2/5 Őszinte vagy

Miközben sokan kifejezetten előnyös és kívánatos tulajdonságnak ítélik meg az őszinteséget, addig gyakran menekülnek azoktól az emberektől, akik valóban őszinték. Igaz, nem feltétlenül célszerű összekeverni a tárgyias őszinteséget a tapintatlan őszinteséggel, mert utóbbi nagyon bántó tud lenni.

Te azonban nem nagyon tudsz különbséget tenni a két őszinteség-típus között, mert úgy érzed, ha finomítasz a megfogalmazáson, akkor az már nem is igazi őszinteség. Ebben egyértelműen van igazság, azonban tudomásul kell venned, hogy sokan egyáltalán nem viselik könnyen, ha túl nyersen mondod el számukra a véleményedet – akkor sem, ha abban részedről nincs bántó szándék.

3/5 Mély kapcsolatokra vágysz

Manapság egyáltalán nem gyakori, hogy valakinek igazán mély kapcsolatai lennének, esetedben azonban sem barátság, sem szerelem nem épülhet ki akkor, ha nem tudod elmélyíteni az illetővel a viszonyodat. Persze, nem arról van szó, hogy ne lennél nyitott mindenkire, azonban, ha hosszútávra tervezel az illetővel, akkor nagyon is komolyan gondolod az elköteleződést.

Bár sokan hirdetik, hogy végre komoly kapcsolatra, őszinte barátságra vágynak, mikor végre megtalálják az erre ideális embert (pl. téged), mégis visszakoznak. Hogy miért? Egyszerűen megijeszti őket a mély és őszinte, érdeklődő szeretet, és nehezen hiszik el, hogy te ilyen intenzíven éled meg az érzelmeidet.

4/5 Mindig odateszed magadat

Bármiről is van szó, te gyermeki lelkesedéssel tudsz belevágni? Akár egy meglepetés buli megszervezéséről, akár egy érdekes tanfolyamról beszéljünk, te első sorból várod a teendőket?

Ez arra mutat, hogy odaadó és törődő vagy, ám lehet, hogy éppen e jó tulajdonságaid miatt mások „minden lében kanálnak” bélyegeznek. Egyszerűen azért, mert lelkesedsz a feladatokért, és úgy érzed, nem érdemes halogatni a teendőket, vagy másokra hárítani őket, hiszen úgy kiadod a kezeidből az irányítást, valamint unalmas és lapos az élet, ha mindig ugyanazokat a köröket futod.

Bár neked van igazad, ezt mások időnként nem ismerik fel, és úgy gondolják, hátsó szándékkal vagy kedves és lelkes.

Imádsz fejlődni Kép forrása: kanareva/Depositphotos

5/5 Imádsz fejlődni

Egyesek törtetőnek bélyegezhetnek csak azért, mert a céljaidért mindig mindent megteszel. Gond nélkül küzdesz és dolgozol, kifejezetten kitartó vagy, és arra törekszel, hogy minden nap egyre jobban és jobban tudj teljesíteni. Miközben egyesek emiatt felnéznek rád, mások munkamániásnak, vagy éppen bolond hippinek bélyegeznek, amiért nem csak a megélhetésed, hanem a személyiséged kibontakoztatása, önmagad megismerésre is hasonlóan fontos számodra.

Bár nehéz nem törődni a negatív véleményekkel, minden új tapasztalással csak bővíted a tudásodat, fejleszted magadat. Ha ezt mások nem értékelik, az az ő szűklátókörűségüket mutatja, nem pedig azt, hogy valamit rosszul csinálsz.