Nehezen jössz ki az emberekkel? Ez nem csak a rossz tulajdonságaid miatt lehet!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Néha úgy érzed, senkivel sem találod a közös hangot? Nehezen alakulnak jól a kapcsolataid, akár barátságról, akár szerelemről beszélünk? Ez nem csak azért lehet, mert sok rossz tulajdonságod van – éppen ellenkezőleg! Megeshet, hogy erős személyiségednek köszönhetően pont azokkal a vonásaiddal riasztod el az embereket, amiket egyébként kívánatosnak tartunk (legalábbis elméletben).

Érdeklődő vagy Kép forrása: racorn/Depositphotos

Ez a tulajdonságod leginkább kíváncsiságodból ered, ami bár sok esetben előnyös (pl. a tanulás során), egyes emberek éppen emiatt tolakodónak érezhetik a személyiségedet. Bár esetedben erről szó sincs, hiszen te mindig őszintén érdeklődsz és csevegsz, meg kell értened, hogy másoknak már intim az a kérdés, ami számodra teljesen hétköznapi.

Szóval, ha néha azt érzed, hogy mások a te nyitottságod ellenére is zárkózottá válnak melletted, mégpedig röviddel a beszélgetés megkezdése után, akkor gondolhatsz arra, hogy kicsit túlzásba vitted a kíváncsiskodást. Legyél kicsit tapintatosabb, ellenkező esetben elesel attól a sok-sok élménytől, amit természetedből eredő kíváncsiságod tartogat számodra.

Őszinte vagy Kép forrása: doodko/Depositphotos

Miközben sokan kifejezetten előnyös és kívánatos tulajdonságnak ítélik meg az őszinteséget, addig gyakran menekülnek azoktól az emberektől, akik valóban őszinték. Igaz, nem feltétlenül célszerű összekeverni a tárgyias őszinteséget a tapintatlan őszinteséggel, mert utóbbi nagyon bántó tud lenni.

Te azonban nem nagyon tudsz különbséget tenni a két őszinteség-típus között, mert úgy érzed, ha finomítasz a megfogalmazáson, akkor az már nem is igazi őszinteség. Ebben egyértelműen van igazság, azonban tudomásul kell venned, hogy sokan egyáltalán nem viselik könnyen, ha túl nyersen mondod el számukra a véleményedet – akkor sem, ha abban részedről nincs bántó szándék.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019