5 mondat, amit inkább jobb, ha sose mondasz egy másik nőnek

Balatoni Dóra
Írta: ,
5 mondat, amit inkább jobb, ha sose mondasz egy másik nőnek

Kép forrása: nd3000/depositphotos.com

Legyen szó irigységről vagy jószándékról, előfordul, hogy nőként nőknek teszünk olyan megjegyzéseket, amelyet már a kimondásuk pillanatában megbánunk. Lehet, hogy nem direkt volt, de még a saját barátnőinket is megbánthatjuk azzal, ha nem megfelelően bánunk a szavakkal. Nézzük, melyek azok a mondatok, amelyeket egyáltalán nem veszünk jónéven!

Újdonsült anyukának: „Fáradtnak tűnsz” Kép forrása: julief514

Tényleg? Fáradtnak tűnök? Ezt magamtól is tudom, hiszen látom magam a tükörben...

De ezen nincs is semmi csodálkozni való, hiszen friss anyukaként gyakorlatilag egy percet sem alszunk és minden időnket a babánkkal töltjük.

Kimerültek vagyunk, és ha valaki ezt még meg is jegyzi nekünk, attól csak feszültséget okoz nekünk, amire végképp semmi szükségünk. Anélkül is tudjuk, hogy hangosan kimondaná. Biztosan nem rossz szándékból mondja, mégsem tudjuk a megjegyzését igazán értékelni.

Várandós nőnek: „Gratulálok! Tervezett volt?” Kép forrása: boggy22

Várandósként jól esik a sok-sok gratuláció, de garantáltan lehervad az arcodról a mosoly, amikor megkérdezik, hogy tervezett volt-e a kisbabád. Az illető, aki ilyet kérdez, valószínűleg nem ismer eléggé vagy pedig azért érdeklődik ilyenről, mert még nincs gyűrű az ujjadon.

Míg régen szokatlannak számított, ha valaki úgy szült gyermeket, hogy nem volt házas, ma már ebben szinte semmi meglepő nincs.

Egy baba mindig áldás, ráadásul nem minden párnak jön össze könnyen, lehet, hogy épp ti is azon párok között vagytok, akik már hosszú hónapok/évek óta próbálkoznak és reménykednek a gyermekáldásban. Ezért sem túl udvarias valakitől megkérdezni, hogy tervezett volt-e, ugyanis ezzel akár mély sebeket is feltéphet az illető.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!