Mi van, ha nem működik az anyós-meny viszony? Ezt teheted a béke érdekében

Írta: ,

Nagy valószínűséggel, ha most végig mennénk az utcán és megkérdeznék száz nőt, hogy milyen a viszonya az anyósával, húsz azt felelné, hogy még hajadon, a fennmaradó nyolcvan pedig fintorogva vállat vonna, és nem válaszolna semmit vagy éppen ránk zúdítaná a világ összes sérelmét, amit az anyósával szemben érez.

Higgyétek el a körülmény nem egyedi, ugyanis talán nem túlzás kimondani, hogy az egyik legérzékenyebb családi kapcsolat éppen az anyós-meny viszony. Persze rendre felmerül a kérdés, hogy mi lehet ennek a kényes helyzetnek a hátterében, ám mi most nem szeretnénk hosszú pszichológiai értekezésekbe kezdeni. Inkább hoztunk neked pár tippet, aminek segítségével te is hatékonyan megőrizheted a családi békét.

Ne lökd félre! Kép forrása: bridalguide.com

1/4 Ne lökd félre!

Fontos, hogy a mama ne érezze úgy, hogy háttérbe szorul. Persze egészséges kereteken belül, de tudnod kell és meg kell értened, hogy egy anya akkor is a kisfiának érzi a fiát, ha a kisfiam már elmúlt harminc és ténylegesen képes önállóan gondoskodni magáról.

Ezt te csak akkor értheted majd meg igazán, ha a te kisfiad is felnő és szerelembe esik. Addig persze érthető, hogy nehezen viseled el a mamát bizonyos helyzetekben, de ha szeretnéd a békét megőrizni, akkor próbálj vele együttérezni.

Akár kérj tőle tippeket, egy-egy fogás tekintetében vagy kérdezd meg, hogy ő hogyan szokott mosni. A tapasztalatai még jól jöhetnek és ő is hasznosnak fogja érezni magát.

 

Le a rosszalló tekintetekkel! Kép forrása: stylemepretty.com

2/4 Le a rosszalló tekintetekkel!

Ne furcsállj semmit, amit ő csinál, hiszen minden család más és más szokásokkal rendelkezik.

Sokfélék vagyunk és épp ettől olyan izgalmas az élet.

Hiszen gondolj csak bele: azok a szokások, amiket az anyósod követ a párod számára teljesen természetesek, ha te ezeket nem nézed jó szemmel, nem csak az anyósod, de még a párod haragját is kivívhatod.

Egész biztos, hogy a te családodnak is vannak szokásai, hagyományai, fogadd hát el, hogy a választottadnál sincs ez másként.

 

Ne szidd a párod Kép forrása: familyshare.com

3/4 Ne szidd a párod

Legalábbis ne az anyósodnak.

Persze, tudjuk, hogy néha felgyülemlik a feszültség és a legjobb párkapcsolatban is vannak hullámvölgyek, de az akadályodat oszd meg a saját anyukáddal vagy a barátnőiddel, de semmi esetre se az anyósoddal.

Egész biztos, hogy ő nem fog a kisfia ellen kampányolni, nem még akkor sem, ha titkon neked ad igazad, ugyanis ő mindig a kicsi fia marad, aki a szemében szent és sérthetetlen.

Ha ezt észben tartod, jó eséllyel tartod fenn a családi békét is.

 

Ne ítéld el eleve! Kép forrása: brides.com

4/4 Ne ítéld el eleve!

Sok anyós-meny viszony már azelőtt tönkremegy, hogy egyáltalán elkezdődhetett volna. Ennek oka részben a társadalmi elvárásokra fogható, hiszen mintegy ma már elvárás, hogy rosszban legyünk az anyóssal.

Annál a nőnél valami baj van, aki szereti az anyósát, legalábbis ez a hír járja.

Ne ítéld el előre a kapcsolatotokat, ne dőlj be semmilyen társadalmi elvárásnak, kizárólag a saját tapasztalataid alapján ítélj.

Adj esélyt magatoknak, ha pedig úgy látod és érzed, hogy az anyósod közeledni próbál feléd, akkor nyiss te is az irányába, hiszen a végén még valami jó is kisülhet a dologból.