Innen tudhatod, hogy mérgező barátságban ragadtál

Nagy Niki
Írta: ,

Nemcsak a párkapcsolatok lehetnek mérgezőek, ugyanúgy egy barát is lehet rád olyan hatással, hogy rosszul érzed magad a társaságában, és úgy érzed, teljesen kiszipolyoz, ha vele találkozol. A mérgező barátságnak is vannak jelei – ha az alábbiakat tapasztalod, inkább ne találkozz annyit az illetővel, vagy szakítsd meg vele teljesen a kapcsolatot, már csak a saját mentális egészséged érdekében is.

Soha nem kérdezi meg, veled mi van

Mindenki ismer egy ilyen embert: mindig csak magáról beszél, de akár órákig, viszont afelől nem érdeklődik, hogy a másik hogy van.

Szereti, ha őt kérdezgetik, és úgy érzi, ő a világ közepe, de más iránt nem érdeklődik.

Ez azért van így, mert kétségbeesetten szüksége van figyelemre, nem barátságot ápol, csak közönséget keres. Az ilyen embernél nagyon kicsi az esélye annak, hogy valaha őszinte barátság alakuljon ki.

Mindig kritizál, de soha nem segítő szándékkal

Egy kis őszinte kritikával soha nincs gond, ha jó helyről jön – ha a célja a segítés és a másik jobbá tétele, esetleg egy olyan hidegzuhany, amire a másiknak már szüksége van akkor is, ha kellemetlen. Minden más kritika gonosz és nem támogató helyről jön, ezért ha a barátnőd vagy barátod folyton csak kritizál, de nem érzed, hogy ettől fejlődnél, akkor valójában inkább azért mondja, hogy lehúzzon, és ő felemelkedhessen a segítségeddel.

Mindig próbál nagyobbat mondani

Ez az egyik legidegesítőbb tulajdonsága a mérgező barátoknak: nem tud örülni a sikereidnek, mert mindegy, mit mesélsz, vele történt már jobb, érdekesebb, szebb, izgalmasabb, és ezt el is mondja neked. Általában ezek a sztorik persze nem igazak, és ugyanúgy a bizonytalanság és kisebbrendűség helyéről jönnek, mint a rengeteg értelmetlen kritika.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba