Nagytakarítás az emberi kapcsolataidban — ebből ismerheted fel a mérgező barátokat

Bodnár Alexa
Írta: ,

Egy igazán jó barát olyan, mint egy családtag, és akár egész életedben veled lehet. Azonban még a több, akár 10-20 éves barátságaid között is lehet olyan, amely valójában nem is igazi, hanem sokkal inkább egy mérgező kapcsolat. Ha eddig még nem tetted meg, épp itt az ideje felülvizsgálni a barátságaidat, hogy ne mérgezd magad tovább olyan emberek társaságával, akik csak ártanak neked. De hogyan ismerheted fel őket?

Téged is annyit hív telefonon a barátod, barátnőd, mint te őt?

Csak te szervezel találkozót, te hívod őt, te küldesz üzeneteket?

Ha azt veszed észre, hogy valójában csak rajtad múlik, hogy ennek a barátságnak a fénye még pislákol, és ha te nem keresnéd a másikat, akkor ki is hunyna, nos, akkor itt az ideje elgondolkoznod, hogy szükséged van-e még erre a kapcsolatra.

A mérgező barátságokban az egyik fél mindig sokkal többet ad, mint a másik. Ezt az energiát és időt érdemes inkább a valódi barátaidba fektetned.

A barátok – amellett, hogy megbízhatunk bennük és segítenek nekünk – tulajdonképpen azok az emberek az életünkben, akikkel önfeledten tudunk szórakozni, kikapcsolódni, és az élet bajait legalább egy időre elfelejteni, ha velük vagyunk.

Ha egy barátság miatt állandóan görcsös, stresszes vagy, mert folyamatos fejtörést okoz a számodra, vagy túl sok negatív dolgot kapsz belőle, akkor bizony egy mérgező kapcsolattal állsz szemben.

Ha sokkal több rosszat kapsz, mint jót, az nem a pozitív mérleg, ezért ilyen esetben is ideje inkább véget vetni a „barátságnak”.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba