Mennyire hagyd a barátnőidnek, hogy beleszóljanak a párkapcsolatodba?

Írta: ,

Olykor nem is tudnánk elképzelni kellemesebb kikapcsolódást, mint összeülni a lányokkal egy csésze tea mellett, és kibeszélni az élet „nagy” dolgait – pláne, ha pasi témáról van szó! Van azonban egy határ, amin túl már nem szabad hagynod, hogy ezek a beszélgetések hatással legyenek a párkapcsolatodra.

Ha minden rendben Kép forrása: tumblr, kailamaee

1/5 Ha minden rendben

Ha egy jól működő, boldog párkapcsolatról van szó, akkor mondhatjuk, hogy könnyű a barátnőink dolga: csupa füllel, érdeklődően végighallgatják a legújabb rózsaszín és virágszirmos sztorijainkat, nagyokat sóhajtozva gratulálnak és örülnek a szerencsénknek, illetve esetenként ellátnak egy-két jó tanáccsal, amiről úgy vélik, hogy hasznunkra válhat – hogy a jó még jobb legyen.

Ha baj van Kép forrása: shopstyle.com

2/5 Ha baj van

Ám ha egy nem kifejezetten jól működő, boldogtalan párkapcsolatról van szó, akkor sajnos már nehezebb a barátnőink feladata.

Ez esetben aggódó tekintettel és összeráncolt homlokkal azon gondolkodnak, hogyan lehetne mihamarabb megoldani a felvázolt problémá(ka)t, és általában minden erejükkel azon vannak, hogy kihúzzanak bennünket a kisebb-nagyobb slamasztikából.

Küldetésük, hogy újra boldognak lássanak minket. Hiszen erre (is) vannak a jóbarátok!

Mikor hallgass rájuk? Kép forrása: eslamoda.com

3/5 Mikor hallgass rájuk?

Ha valóban igaz barátnőkről van szó, akkor mindig hallgasd meg az álláspontjukat.

Ha a haverokéra nem is, de a valódi barátok szavára érdemes adnod, hiszen ők csakis a javadat akarják és külső szemlélőként esetleg reálisabb elképzeléseik lehetnek egyes szituációkról, mint neked, aki nyakig benne van és emiatt talán nem lát tisztán.

Persze a végső döntést neked kell meghoznod, nem adhatod át az irányítást a csajoknak, de jól teszed, ha kényes ügyekben kikéred a véleményüket.

A rossz tanács is tanács Kép forrása: shopstyle.com

4/5 A rossz tanács is tanács

Persze az is előfordult már a történelem során, hogy az egyik barátnő nem adott megfelelő tanácsot a barátnőjének pasiügyben – bár ez mindig utólag derül ki, és olyankor úgy is mindenki olyan bölcs. :)

Ha esetleg veled is az történne, hogy becsúszik egy rossz tanács, amire végül hallgattál, akkor se haragudj sokáig a barátnődre, hiszen az adott helyzetben azt látta jónak, és biztosan nem felelőtlenül, nemtörődöm módon próbált bekavarni a párkapcsolatodba.

Ha a barátnők is kifogytak a szóból Kép forrása: tumblr

5/5 Ha a barátnők is kifogytak a szóból

Megeshet, hogy egy hosszú távú kapcsolatban vagy egy házasságban olyan nagymértékű problémák lépnek fel, amelyeket sajnos már nem elég megbeszélni a barátnőkkel. Ha ezeket a bajokat esetleg hosszabb távon sem sikerül orvosolni, akkor érdemes lehet szakemberhez fordulni, amennyiben a felek nyitottak erre. Egy párkapcsolati tanácsadás például azért lehet hasznos, mert mindkét fél elmondhatja, mit gondol a kialakult helyzetről, és a független közvetítő segítségével a pár tagjai jobban megérthetik a másik nézőpontját, végeredményben pedig csökkenhet a feszültség közöttük. Jóllehet, a siker alapfeltétele, hogy a pár mindkét tagja akarja az előrehaladást, határozzák el, hogy meg akarják érteni a párkapcsolatuk problémájának okát, illetve egyúttal vállalják a párterápia során felszínre törő érzelmeket és konfliktusokat.