Megmondanád a barátnődnek, ha rájönnél, hogy megcsalják?

Bolla Gitta
Írta: ,

Az őszinteség fáj. Főleg, ha az derül ki, hogy az, akit szeretsz, visszaél a bizalmaddal. De mi a teendő akkor, ha nem rólad van szó, hanem megtudod, hogy a legjobb barátnőd pasija titokban félrelépett? Elárulnád a barátnődnek?

Betti (24), egyetemi hallgató

Előbb-utóbb biztosan elmondanám.

Először rágódnék egy darabig azon, hogy beleszóljak-e más kapcsolatába, de mivel a legjobb barátnőm, úgy sem bírnám ki, hogy magamban tartsam.

Ráadásul én is elvárnám ugyanezt!”

Kinga (45), jogász

„A barátság alapja az őszinteség, pont úgy, mint a szerelemnél. Mit jelent ez?

Hogy nem hazudsz. Hogy nem hallgatsz el fontos dolgokat. Ha mondjuk valaki meglopná a barátodat, megmondanád neki? Ugye, meg?

Nos, akkor ha megcsalják, ha meglopják az érzéseit, a bizalmát, akkor miért ne tennéd? Az elhallgatás nem fair, még akkor sem, ha kellemesebb, mint beszámolni az igazságról. Azért mondom, hogy beszámolni, mert szerintem ennyivel tartozol a barátodnak. Képzeld el, mi lenne, ha megtudná, hogy tudtál a megcsalásról, de nem szóltál. Pont olyan érzés, pont olyan csalódás lenne számára, mintha te is megcsaltad volna. És ezt is tennéd – ha nem mondanád el neki az igazat. Akkor is, ha fáj. Ki ígérte meg neked, hogy az igazság nem fájhat?”

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019