10 kérdés, amit a legjobb barátok már feltettek egymásnak – Ha még nem, akkor eljött az ideje

10 kérdés, amit a legjobb barátok már feltettek egymásnak – Ha még nem, akkor eljött az ideje

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 10 kérdés, amit a legjobb barátok már feltettek egymásnak – Ha még nem, akkor eljött az ideje

A barátságokat ápolni kell, hiszen ez a ritka virág törődést igényel. Jó dolog persze a kedvenc sorozatotokról beszélgetni, vagy kitárgyalni, hogy kivel mi van éppen a munkahelyén, de ha tényleg jóban-rosszban egymás mellett akartok állni, akkor ezek a kérdések segíthetnek, hogy valódi ismerői, megértői és támaszai legyetek a másiknak.

1. Melyik a kedvenc gyermekkori emléked?

A fontos és örömteli pillanatok megosztása minden barátságot elmélyít. Ha azokat is megosztjátok a másikkal, amelyiknél még nem lehettetek jelen egymás életében, az megerősíti a barátságotokat, ráadásul ha ismered a gyerekkori emlékeket, akkor a jelen dinamikáját is könnyebb megértened.

2. Van olyan dolog az életedben, amit megbántál? Ha igen, miért?

Nem könnyű, de fontos kérdés. Még az is lehet, hogy egy olyan feldolgozatlan, régi sérelem kerül a felszínre, amiről a barátodnak beszélnie kell. Lehet, hogy nagy szüksége van rá, hogy valaki feltegye neki ezt a kérdést, de a válasz mindenképpen közelebb fog hozni benneteket egymáshoz.

3. Ha bármit megváltoztathatnál a múltadon, változtatnál valamit? És ha igen, akkor mit?

A „mi lett volna, ha” olyan kérdés, amin időről időre mindenki elgondolkodik. Ha ezt a legjobb barátod társaságában teszed, akkor az egy biztonságot adó tér, amelyben le mersz menni olyan utakon is, amelyek egyedül talán nem mernél.

4. Mi volt a legjobb tanács, amit egy családtagtól kaptál?

Az erre a kérdésre adott válasz talán nagyon sok mindent megmagyaráz a barátod jelenkori motivációiból is.

5. És a legrosszabb?

Szintén egy egyszerűnek tűnő kérdés egyszerű válasszal, de nagy súlyt hordoz: valami, amiről mostanra már tudjuk, hogy rossz tanács volt, ha egy hozzánk közel álló embertől érkezett, elsőnek fontosnak tűnhetett. Valószínűleg a barátod komoly áron tanulta meg azt, hogy nem érdemes ezt a tanácsot követnie.

6. Hogyan írnád le a gyermekkori otthonodat?

Az, ahonnan jövünk, nagyban meghatározza, ahogyan gyermekként a világot láttuk, és sokszor később is felfedezhető az alap személyiségjegyeinkben. Aki egy hangos, mindig nyüzsgő, zsúfolt háztartásból jön, talán később sem szeret egyedül lenni, aki egy erdő szélén, tökéletes csendben nőtt fel, talán egy nagyobb belvárosi lakásban is bezárva, szűkösen érzi magát. Sokkal könnyebb megérteni, milyennek látja valaki a világot, és benne a saját helyét, ha tudjuk, milyen volt az a világ, amelyikkel elsőnek találkozott.

7. Mi volt a legnagyobb félelmed életedben, és még mindig félsz tőle?

A félelmeinkről beszélni, gyengének mutatkozni olyasmi, amiről azt tanultuk, hogy nem érdemes, mert mások kihasználhatják a sebezhetőségünket. A legjobb barátunk azonban nem fog ezzel visszaélni, ellenben segíthet szembenézni a saját démonainkkal.

8. Ki volt az első híresség, akibe bele voltál esve?

Meglepő, de a mai párválasztási szokásainkról is sok mindent elárul. Ráadásul ebben a válaszban szinte biztosan benne rejlik egy jóízű nevetés is!

9. Hogyan kezelted a csalódásokat a múltban?

Súlyos kérdés – mert még az is lehet a válasz, hogy nem kezelte sehogy. Talán ma is hordozza őket, talán a maga választotta sebtapasz csak rontott a helyzeten. Olyan kérdés ez, amelynek a megválaszolása önismereti szempontból is elengedhetetlen.

10. Mi volt az első álommunkád, és még mindig az lenne az álommelód?

Indultunk valahonnan, vagyunk valahol és tartunk valahová. Ez a kérdés segíthet rávilágítani, hogy jó irányba haladunk-e, mennyit változtunk, és vajon azért változtattunk az utunkon, mert nekünk úgy volt jó, vagy azért, mert engedtünk a körülmények kényszerítő erejének. Egészen bizonyosan olyan kérdés, amit egy barátoddal kell megbeszélned.

Képek forrása: Syda_Productions/Depositphotos.comleszekglasner/Depositphotos.comphase4studios/Depositphotos.com

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!