Kikopnak a barátok, amikor gyerek születik? Így őrizhető meg a barátság

Zabolai Margit
Írta: ,
Kikopnak a barátok, amikor gyerek születik? Így őrizhető meg a barátság

Anyává válni hatalmas változás, és nem csak annak az életét változtatja meg, aki nevelni kezd egy csöppséget. A környezethez fűződő viszony is átalakul, és nem mindig könnyű az új szereppel összeegyeztetni a régi barátságokat.

Minden más lett, és ez jól van így

Egy barátság rutinokra, szokásokra, hagyományokra épül, közös gyakorlatokon alapszik. Egy gyermek érkezése ezt megváltoztatja, és nehéz az új szerepben is megtalálni azt, ami összekötött benneteket.

Ez egy teljesen normális szerepkeresés, és nem kell, sőt nem szabad, hogy emiatt rosszul érezzétek magatokat. Hagyjatok időt arra, hogy megszokjátok ezt az új felállást, és kitaláljátok az új rutint. 

Az is lehet, hogy megváltozik a kapcsolatotok dinamikája, lazább, vagy éppen szorosabb lesz a viszonyotok, de ha szeretnétek, akkor biztosan megtaláljátok a módját annak, hogy megőrizzétek a barátságot.

Ha neki fontos, neked is fontos

Teljesen normális, hogy egy kisgyerekes anyuka érdeklődési köre hirtelen egész más körül kezd el forogni. Lehet, hogy hirtelen a munkahelyi pletykák helyett az orrszívó porszívók jelentik az izgalom csúcsát, de ettől senki nem lesz unalmas személyiség, vagy kevésbé értékes nő – ez egy ilyen időszak.

Barátnőként ilyenkor azt teheted, hogy nem az alapján rangsorolod a dolgokat, hogy téged mennyire érdekelnek, hanem hogy a barátnődnek mennyire fontosak. Ha végre beválik valamelyik popsikrém, akkor örülj vele együtt, viszont ne bagatellizáld el azt sem, ha a legnagyobb problémája az, hogy a méregdrága új cipője hordhatatlanul töri a lábát. Miért ne lehetne ez is fontos kérdés az életed egy szakaszában?

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv