7 kérdés, amit soha senkinek nem kellene feltennie

Marcali Nóra
Írta: ,

Talán te is szoktál, anélkül, hogy észrevennéd, csupán jó szándékból feltenni olyan kérdéseket valakinek, amit egyáltalán nem kellene. Kedves érdeklődésnek szánod, de mégis zavarba hozod vele, kellemetlenül érzi magát tőle és olyan, mintha számon kérnéd.

Hidd el, ha neked szegezik ugyanezeket a kérdéseket – főleg olyanok, akikkel nem vagy igazán közeli viszonyban –bizony neked is torkodon akad a szó.

Persze vannak helyzetek, amikor indokolt feltenni ezt a kérdést, de nem kell hozzá túl sok ismeret, hogy tudd, hogy mikor nem.

Ha valaki épp most veszítette el az állását, ha padlón van lelkileg, vagy ha épp csak kilépett az egyetemről, akkor ne szegezd neki azt a kérdést, ami valószínűleg a legjobban bántja nap, mint nap.

Talán te is emlékszel még, hogy milyen volt, mikor valaki kényes helyzetben kérdezett tőled a munkádról – kellemetlen és bántó.

Fogadd el, hogy nem mindenki akar felfelé törni, van, aki egyszerűen elégedett az állásával és a munkája helyett az élet más területein szeretne kiteljesedni.

Te sem örülnél, ha állandóan ezzel piszkálnának, igaz?

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba